Real Betis:

Ny tuff match för Real Betis. Efter dubbla La Liga-kryss mot tufft motstånd, 1-1 mot Real Madrid och 0-0 mot Real Sociedad, väntar nu ett besök av serieledarna Girona i Andalusien. Emellan kryssen mot Real och La Real har Betis dessutom hunnit med att möta Rangers i Europa League, en match som slutade med en svidande, kännbar och ovanlig hemmaförlust, 2-3. Just i Europa League-bataljen rekade jag under 2.5 mål – vilket alltså inte alls föll väl ut. Vi får se om det blir en bättre utgång denna gång när jag går på ett liknande spår.

Real Betis är inte lika målglada som vi blivit vana att se Manuel Pellegrinis lag – särskilt i ligaspelet. På 17 matcher i La Liga har Real Betis producerat 19 mål och släppt in 17. Hemma på Benito Villamarín har Los Verdiblancos bara släppt in tre baljor.

Till det här mötet är dessutom Isco avstängd efter att ha dragit på sig sitt femte gula kort, vilket inte förbättrar den redan målsnåla offensiven. Sedan tidigare saknar Pellegrino nyckelspelare i Guido Rodríguez och Nabil Fekir samt Marc Bartra, Youssouf Sabaly och Claudio Bravo.

Girona:

Ja, vad mer kan vi säga om detta otroliga Girona? Míchel gör en otrolig tränargärning och kokar soppa på katalansk spik där Girona bara fortsätter att vinna och fortsätter att spela en fantastiskt sevärd och trevlig fotboll. Under måndagskvällen tog Girona en ny trepoängare när Alavés med relativ lätthet avfärdades på hemmaplan med 3-0 efter två nya mål från Artem Dovbyk – 10 mål och 4 assist i La Liga – och en balja från Portu, trots att Girona inte behövde stå för någon överdrivet imponerande prestation.

Segern innebär att Girona sensationellt – och rättvist - är kvar i La Liga-topp, två poäng före Real Madrid, efter en sensationell första säsongshalva där man står noterade för 14 segrar, 2 kryss och blott en enda förlust. Otroligt imponerande. Girona är dessutom La Ligas bästa bortalag med sju segrar och ett kryss.

Till den här matchen får Míchel tillbaka Christian Stuani från avstängning. Därtill saknas Yangel Herrera, Borja García, Jastin, Artero, Toni Villa och Joel Roca, samt Yan Couto som är stämplad som osäker. Girona lär inte förändra allt för mycket från laget som fungerat så väl – med fina spelare som Aleix García, Sávio och Dovbyk.

Svårslagna Real Betis respekterar Girona

Jag ämnar som sagt gå på underspåret här, trots att Girona är La Ligas mest målglada lag med 41 mål på 17 matcher. Real Betis är dock ett bra, taktiskt väldrillat lag som är väldigt svårslaget hemma på Benito Villamarín och jag tror Pellegrinis manskap kommer bjuda hårt motstånd i Sevilla, där man är väl medveten om vilken kvalitet Girona besitter och kommer ha en plan för hur katalanerna ska nullifieras så gott det bara går. Real Betis är inte målglada i någon riktning – sex senaste och åtta av de nio senaste har gått under 2.5-målslinan i La Liga – och man saknar viktig kreativitet i form av Isco (och Guido) här. Under 2.5 till 2,13 hos Pinnacle känns intressant.
This is the stats tab
This is the post tip