Måndagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Benito Villamarín där Real Betis tar emot Granada. Båda lagen har gjort en bra säsong och befinner sig på den övre halvan av tabellen. När det återstår fyra omgångar av ligaspelet sitter Betis på en sjunde plats i tabellen, på en Europa Conference League plats. Det är bara en poäng upp till Villarreal, som har en Europa League biljett i handen. Motivationen är därmed stor för Betis att gå om Villarreal i tabellen och då behövs det en seger mot Granada.

Betis har gjort stora framsteg med tränaren Manuel Pellegrini. De är svåra att slå. På de senaste tolv matcherna har det bara blivit en förlust. Däremot har Betis haft bekymmer med att ta trepoängare. Sex av de senaste matcherna har slutat oavgjort. Men då har de också mött topplag som Atletico Madrid och Real Madrid. På hemmaplan har de varit starka, i vanlig ordning, där de har tagit 29 poäng på 17 matcher - med endast 4 förluster. Betis har hittat en fin stabilitet i laget och då är de alltid farliga.

Granada är en plats under Betis i tabellen, men hela sex poäng efter dem. Något spel i Europa känns inte så sannolikt. Efter att ha skrällt på Camp Nou mot Barcelona kunde inte Granada följa upp succén. Det blev genast en förlust hemma mot Cadiz. Innan Barca-skrällen blev det också en förlust mot Sevilla. Granada är ojämna och bortasvaga, med 10 förluster på 17 bortamatcher. Det stora problemet när Granada är på resande fot är att de läcker in mål. Snittet ligger på två insläppta mål per match.

Båda lagen har en del avbräck inför matchen. I Betis är Victor Camarasa och Dani Martin skadade medan Nabil Fekir och Aissa Mandi avstängda, på grund av för många gula kort. I Granada är Neyder Lozano, Luis Milla, Carlos Neva, Jesus Vallejo, Rui Silva och Kenedy på skadelistan medan Roberto Soldado är avstängd. Med och utan dessa herrar är det Betis som är det bättre laget. Då Betis har en Europa League plats att tävla om är de taggade och har en stor chans till att ta en rak hemmaseger.

Speltips Real Betis - Granada:
1. Odds 1.82 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Real Betis:
Claudio Bravo, Emerson, Marc Bartra, Victor Ruiz, Juan Miranda, William Carvalho, Guido Rodriguez, Aitor Ruibal, Sergio Canales, Joaquin & Borja Iglesias.

Bekräftad startelva - Granada:
Aaron Escandell, Dimitri Foulquier, Domingos Duarte, German Sanchez, Quini, Yangel Herrera, Angel Montoro, Maxime Gonalons, Antonio Puertas, Luis Suarez & Darwin Machis.
---

This is the stats tab
This is the post tip