Real Betis:

Det är vidöppet i Grupp C inför den avslutande gruppspelsomgången. Real Betis toppar gruppen med nio inspelade poäng, följt av torsdagens motståndare Rangers på nio. Därefter jagar Sparta Prag på sju pinnar, och tjeckerna kan således absolut blanda sig i striden om avancemang vid seger borta mot jumbon Aris Limassol.

Kryssglada Real Betis kommer från en 1-1-match hemma mot Real Madrid den gångna helgen och Manuel Pellegrinis Los
Verdiblancos har inte varit lika målglada – i båda riktningar – den här säsongen som vi blivit vana vid. I ligaspelet snittar Real Betis matcher 2,25 mål, och i Europa League snäppet lägre på 2,2/match.

Pellegrinis mannar är svårslagna hemma på Benito Villamarín där man gått 14 raka matcher – varav nio segrar – utan förlust i Europaspel. Real Betis har sedan tidigare ett par tunga namn på skadelistan i Nabil Fekir, William Carvalho, Marc Bartra, Youssouf Sabaly och Claudio Bravo, men har ändå gjort en fullt skaplig höst och har häng på Europaplatserna i La Liga.

Rangers:

Reser till Spanien med hopp i gruppen efter en rejäl uppryckning på senare tid. Rangers har gått 13 matcher utan förlust när formkurvan svängt rejält efter att Michael Beale sparkats och ersatts av Philippe Clément.

Rangers har minskat avståndet till serieledande Celtic till blott fem poäng, med en match till godo dessutom, och Clement har dessutom tagit Rangers till en cupfinal. Avancemang i Europa League är alltjämt inom räckhåll med en poäng ner till Sparta Prag – och fördel i inbördes möte gentemot tjeckerna – men Rangers lär hålla ett öga på ställningen nere på Cypern, om Aris vinner är skottarna piskade att nå ett resultat i Sevilla. Och det är inte det lättaste – vilket Rangers allt för väl minns från senaste besöket här för 18 månader sedan när man föll på straffar mot Eintracht Frankfurt i Europa League-finalen på Ramón Sánchez Pizjuán.

Rangers har tre spelare på frånvarolistan: Danilo, Tom Lawrence och Nicolas Raskin.

Tajt och målsnålt i Andalusien?

Mötet i Glasgow slutade med 1-0-seger för Rangers och jag tror det här kan bli en riktigt tajt match mellan två lag som absolut inte vill förlora. Fem av både Rangers och Real Betis sex senaste har gått under 2.5-målslinan och Real Betis är inte riktigt samma målglada och öppna lag som vi känner till från tidigare säsonger. Förutsättningarna kan förändras under matchens gång, utifrån skeendena på Cypern, men jag kan mycket väl se en målsnål hemmaseger framför mig. Under 2.5 mål finns till 2,05 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip