I returen på Benito Villamarin har Real Betis kopplat ett grepp om semifinalen i Copa del Rey mot Rayo Vallecano. I det första mötet blev det en 2 - 1 seger till Betis, som vänder ett underläge och var det bättre laget. Det var Betis även när lagen möttes i La Liga i Sevilla, då det blev en 3 - 2 seger i slutet av oktober månad, 2021. Betis har en enorm fördel och kan spela på resultat. De behöver inte vinna. Eftersom gästerna måste gå för att vända ett underläge kan detta återigen bli en målrik tillställning.

Betis gör en magisk säsong. I La Liga ligger de på en tredje plats. I Europa League är de vidare i åttondelsfinalen. I Copa del Rey har de tagit sig förbi CFI Alicante, Talavera och Real Valladolid innan de slog ut ärkerivalen Sevilla i åttondelsfinalen med 2 - 1, genom mål av Nabil Fekir och Sergio Canales. I kvartsfinalen krossades Alexander Isak och hans Real Sociedad med 4 - 0. Juanmi, som är lagets bästa målskytt med 12 ligamål, nätade två gånger då. Willian Jose och Aitor Ruibal gjorde de övriga målen.

Alvaro Garcia nätade redan efter fem minuter för Rayo Vallecano som tog ledningen över Betis, i den första semifinalen. Toppanfallaren Borja Iglesias, med 7 ligamål, kvitterade innan William Carvalho fullbordade vändningen. Att vända på underläget blir svårt för Rayo Vallecano, speciellt då bortaformen är uruselt generellt. Inte minst i La Liga där de har tagit minst poäng av alla lag på bortaplan. Dock har det gått lysande i cupen. Efter att ha slagit ut Mirandes och Girona slog de ut Mallorca i kvartsfinalen. Att vända underläget blir oerhört tufft. Dock måste Rayo Vallecano gå för det ändå. Det är bara full fart framåt som gäller.

Detta kommer givetis också att öppna upp för Real Betis, som lätt kan straffa Rayo Vallecano på kontringar och omställningar. Det mesta talar för att vi återigen bjuds på en hög underhållning, med en massa mål. Minst tre mål, igen, i matchen blir speltipset.

Speltips Real Betis - Rayo Vallecano:
Över 2,5 mål - odds 1.80 hos Pinnacle.

---
Preliminär startelva - Real Betis:
Rui Silva, Youssouf Sabaly, Marc Bartra, Victor Ruiz, Alex Moreno, William Carvalho, Guido Rodriguez, Sergio Canales, Nabil Fekir, Juanmi & Borja Iglesias.

Preliminär startelva - Rayo Vallecano:
Luca Zidane, Ivan Balliu, Mario Suarez, Alejandro Catena, Francisco Garcia, Santi Comesana, Pathe Ciss, Bebe, Oscar Trejo, Alvaro Garcia & Sergi Guardiola.
---

TV: Helgens bästa spel - dubbel i PL och Serie AThis is the stats tab
This is the post tip