Returmöte mellan Real Betis och Rayo Vallecano väntar under torsdagskvällen och detta på Estadio Benito Villamarín i Sevilla.

Hemmalaget har en 2-1-ledning att gå på från mötet i rond ett då lagen stångades på Campo de Futbol de Vallecas i den spanska huvudstaden Madrid. Med den matchen inräknad så kan vi notera att gästande Rayo Vallecano nu är uppe i fem raka förlustmatcher, så dagsformen på bortalaget är helt klart inte den bästa.

Betis däremot gör en riktigt fin säsong. Hemmalaget är tabelltrea i La Liga som läget ser ut idag och även om det blev förlust för dem senast då de gästade tvåan Sevilla så var insatsen bra. Nu väntar cup-match som ett litet uppehåll till de viktiga ligamatcherna och här ska Betis bara ta sig vidare.

De har ju som tidigare nämnt en 2-1-ledning att gå på från match ett, vilket innebär att gästerna måste göra mål för att det överhuvudtaget ska bli match av det här. Det är nog en matchbild som jag tror kan passa hemmalaget rätt bra.

I ligaspelet har Betis levererat 48 mål på 26 matcher och med den utdelningen är man näst bäst i ligan. På hemmaplan har det gjorts 25 mål på 13 matcher och bakåt har man släppt in 15. Rayo Vallecano är totalt sett ligans sämsta bortalag och här är min inställning inför avspark att uppgiften som väntar blir allt för tuff.

SPELTIPS
Real Betis klarar sig på kryss, men de är bra nog att leverera en seger inför sin hemmapublik.
Rak etta till 1.74 spelas hos Bethard.

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

TV: Helgens bästa spel - dubbel i PL och Serie AThis is the stats tab
This is the post tip