Real Betis:

Los Béticos är sexa i La Liga med fyra matcher kvar att spela, men är fortfarande med i kampen om den fjärde och sista Champions League-platsen. Efter helgens resultat – där Real Sociedad kryssade 2-2 mot Girona och Villarreal tog en fin 5-1-seger mot Athletic Club – så är avståndet till Villarreal på femteplats fem poäng och till fyran Real Sociedad hela tio – men där Real Betis har en match till godo på båda lagen ovan. Med andra ord är det ett måste med seger under måndagskvällen, och en fortsatt god poängskörd under avslutande fyra omgångarna – samtidigt som konkurrenterna snubblar till här och var. Mycket som ska falla på plats, men Real Betis vill förstås göra allt för att avsluta bra – och även om Champions League visar sig vara utom räckhåll så är det ett par lag som jagar bakom, så Betis behöver fortsätta plocka poäng.

Real Betis vann senast, en fin 1-0-seger i Baskien mot Athletic Club, men har annars varit i lite svajig form under senare delen av våren med resultatraden 2-1-2 på de fem senaste. Hemma på Benito Villamarín är Betis vanligtvis starka, man har skördat 28 poäng från 16 matcher, och man brukar dessutom trivas bra mot Rayo Vallecano, som man inte förlorat mot sedan 2014. Betis vann också bortamötet mot Rayo med 2-1.

Manuel Pellegrini får tillbaka Edgar González från avstängning, men Luiz Felipe, Joaquín, Victor Ruiz och Nabil Fekir saknas.

Rayo Vallecano:

Andoni Iraolas imponerande Rayo Vallecano gör en oerhört fin säsong och återfinns på en tionde plats i La Liga, och kan slå klubbens bästanotering i högstadivisionen. Los Francirrojos har varit lite av ett varannan-vecka-lag på sistone, där man tagit några tunga skalper på hemmaplan och sedan åkt på nesliga förluster på bortaplan. På hemmaplan har man besegrat Osasuna, Barcelona och, senast, Real Valladolid – samtliga med 2-1. Samtidigt har man förlorat mot Real Sociedad, kryssat mot Valencia samt åkt på en riktig storförlust, 0-4, borta mot klara jumbon Elche – där Florian Lejeune åkte på en utvisning efter en halvtimme.

Rayo har fortfarande en outsidechans att blanda sig i striden om en Europaplats vid en stark avslutning, men med ett par starkare lag emellan så kommer nog Iraolas lag få finna sig i en trygg mittenplacering med mersmak – vilket onekligen skulle utgöra en framgångsrik säsong för Los Francirrojos.

Iraola saknar Radamel Falcao, men får tillbaka Lejeune från avstängning.

Europajagande Betis favorit

Real Betis är i större behov av seger här – även om Rayo alltjämt är en outsider i striden om de sista Europaplatserna och visat vilken kapacitet laget håller under de senaste veckornas varannan-vecka-resultat. Rayo har dock haft det tufft på bortaplan på sistone med fyra förluster på de fem senaste. Real Betis är bra hemma i Sevilla, har gått bra mot Rayo som man även besegrat borta tidigare under säsongen och är i grunden ett vassare lag. Jag förväntar mig en ganska jämn och tät match, där Real Betis får bära favoritskapet och bör ha goda möjligheter att ta en trepoängare till slut. Ettan finns till dubbla pengarna hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip