Speltips: Club America vinst + över 1.5 mål
---
Concacaf Champions League är tillbaka med ett nygammalt namn. Turneringen där Nord och centralamerikas bästa lag gör upp om en hedersvärd (nåja) titel har gått tillbaka till ursprungsnamnet Champions Cup.

Mexikanska lagen brukar i regel dominera den här typen av turneringar där man spelar både hemma och borta. Faktum är att mexikanska lag prenumererar på den här titeln och har vunnit 14 av dem 15 upplagor som spelats under namnet "Champions League".

Inatt går mexikanska mesta mästarna in i turneringen när de åker till Nicaragua för att spela mot Real Esteli.

Real Esteli har dominerat Nicaraguas inhemska fotboll under modern tid och har således medverkat i en del kontinentala cuper. Resultatet? Inget lilleputt-lag men ändå ett lag som inte riktigt räcker till när motståndet är från kontinentens översta hylla. Och det är det minsta vi kan säga om Club America!

Concacafs creme de la creme

Club America är som bekant regerande mexikanska mästare. De är också historiskt sett det mest framgångsrika laget från Mexiko och har vunnit turneringen hela 7 gånger.

Club America är i skrivande stund Mexikos och kanske hela Nordamerikas bästa lag. Ja, MLS-älskare kommer säkert säga emot men Mexikos bästa lag brukar i regel vara bäst och just i år är faktiskt Club America överjävligt vassa.

De har både spets och en rejäl bredd i truppen och kan således rotera utan att tappa allt för mycket kvalité. De roterade exempelvis i den senaste träningsmatchen mot Barcelona, som förvisso också roterade en del, och spelade jämt.

Nattens motståndare Real Esteli har aldrig vunnit en enda match i den här turneringen, vilket säger en del om deras status och kvalité. De har gjort ett par okej resultat på hemmaplan men åker alltså i regel ut redan i den första omgången.

Club America + över 1.5 lagmål spelas till 1.72 hos X3000 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip