Real Madrid går som tåget och har åtta raka segrar i den spanska La Liga. Med fyra omgångar kvar att spela är Real Madrid på god väg mot ligaguldet, där de ligger fyra poäng före ärkerivalerna Barcelona. Real Madrid har ett lättare schema där de bland annat ställs mot Alaves i nästa match. Gästerna har helt tappat formen med fem raka förluster, men det finns goda kvalitéer i anfallsspelet och offensiven - som borde klara av att peta dit en boll när Real Madrid har skador och avstängningar i försvaret.

I Real Madrids senaste seger över Athletic Bilbao borta med 1 - 0 drog lagkaptenen och mittbacksgeneralen Sergio Ramos på sig ett femte gula kort, som innebär en avstängning i nästa, denna match. Det gjorde även högerbacken Daniel Carvajal. Både är borta i mötet mot Alaves. Därutöver är även mittbacken Raphael Varane ytterst tveksam, på grund av en huvudskada. Även Nacho Fernandez, som har spelat som mittback och ytterback, är borta sedan länge. Vad är Zinedine Zidanes alternativ då?

Jag kan bara göra som spansk media - spekulera. Det logiska är att vänsterbacken Marcelo får fortsätta på sin kant. Eder Militao är en mittback, som startade senast mot Athletic Bilbao, i Varanes frånvaro. Än så länge inga förändringar. Som Ramos ersättare kan Zidane dra ner Casemiro från mittfältet, alternativt "chansa" med Varane/Nacho, eftersom ligaguldet står på spel. Annars har även Ferland Mendy ställt upp som mittback. Som högerback fungerar även mittfältaren Lucas Vazquez, även om han för det mesta har fått sitta på bänken. Inget av dessa alternativ går att ersätta Ramos och Carvajal, så det är rejäla avbräck.

Detta är något som Alaves måste ta vara på, i strävan efter att hitta tillbaka till formen. Bakåt läcker Alaves in mål och kommer att göra så även mot formstarka Real Madrid, som bara har Hazard tveksam till start offensivt. I övrigt är det världsstjärnor i alla offensiva roller som är kapabla till att näta hur många mål som helst på Alaves. Men även Alaves har goda kvalitéer i sin offensiv, speciellt i anfallarna Joselu och Lucas Perez. Alaves lyckades näta på Atletico Madrid borta nyligen och borde ha en god chans att återupprepa bedriften även mot Real Madrid, som har rejäla avbräck i sitt försvar med avstängningar och skador.

Spelet med mest värde, i mitt tycke, är att Real Madrid vinner mötet, samt att Alaves lyckas göra åtminstone ett mål i matchen.

Speltips Real Madrid - Alaves:
Real Madrid vinner och båda lagen gör mål - odds 3.25 hos Casumo , Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Lucas Vazquez, Eder Militao, Raphael Varane, Ferland Mendy, Luka Modric, Casemiro, Toni Kroos, Marco Asensio, Karim Benzema & Rodrygo.

Bekräftad startelva - Alaves:
Roberto, Adrian Marin, Rodrigo Ely, Victor Laguardia, Ximo Navarro, Edgar Mendez, Ljubomir Fejsa, Victor Camarasa, Oliver Burke, Joselu & Lucas Perez.
---

This is the stats tab
This is the post tip