Stormakten Real Madrid har en lämplig uppgift i den spanska La Liga när Deportivo Alaves gästar dem på Bernabeu. Real Madrid är tabellettan där försprånget till tabelltvåan Sevilla har minskat till fyra poäng. Att tappa mer mark än så skulle kunna skapa en hel del stress i en rätt så harmonisk trupp. Gästerna Alaves är involverade i bottenstriden. De har fyra poäng upp till säker mark. Dock kommer de att få slita. Då Real Madrid är både ett och två nummer större väntas de vinna matchen med hästlängder.

En reaktion är att vänta från Real Madrid som i veckan förlorade den första av två åttondelsfinaler mot PSG i Champions League. Trots att en del fokus kan ligga på returen i Spanien måste Real Madrid fokusera fullt upp på ligaspelet. Efter att ha spelat mållöst i den senaste omgången mot Villarreal har tränaren Carlo Ancelotti press på sig att hitta tillbaka till vinnarspåret. Tillbaka är skytteligaledaren Karim Benzema, med 17 fullträffar och 7 assist på 21 framträdande i La Liga. En enorm förstärkning, så klart.

Att förlora 14 av 24 omgångar i ligaspelet har kostat Alaves rejält. Inget annat lag har lika många nederlag. Det stora problemet har varit anfallsspelet - med bara 19 mål. Minst av alla lag i serien. Joselu har nätat 12 av dessa mål. Efter en bedrövlig form med tre raka förluster studsade Alaves tillbaka och vann mot Valencia med 2 - 1 senast. När Alaves mötte Real Madrid tidigare under säsongen blev det torsk med hela 1 - 4. Liknande siffror känns väldigt troliga när lagen drabbas samman på Bernabeu.

Därmed lägger jag ett spel på en ketchupeffekt från Real Madrid. Att de sprayar in mål och vinner med fler än ett mål i skillnad.

Speltips Real Madrid - Alaves:
1 asian -1,5 (samma som Real Madrid -1,5 mål) - odds 1.70 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Dani Carvajal, Eder Militao, David Alaba, Ferland Mendy, Federico Valverde, Carlos Casemiro, Toni Kroos, Rodrygo Goes, Karim Benzema & Vinicius Junior.

Preliminär startelva - Alaves:
Fernando Pacheco, Facundo Tenaglia, Victor Laguardia, Florian Lejeune, Ruben Duarte, Tomas Pina, Jason, Gonzalo Escalante, Mamadou Loum, Luis Rioja & Joselu.
---

This is the stats tab
This is the post tip