Speltips: Under 4,5 offsides @ 1,68 - Unibet -
Speltips 2: Sergio Arribas över 1,5 skott mot mål @ 1,97 - Unibet -

Real Madrid tillbaka i seriespelet efter två matcher i Copa del Rey och två matcher i Supercupen. Plockade hem Supercupen efter förlängningsseger i semin mot Atletico och vinst i finalen mot Barcelona. Dock inget avancemang i Copa del Rey där Atletico fick revansch. Finns ändå chans till tre titlar för Real den här säsongen då man är kvar i Champions League och i allra högsta grad är med i racet om ligatiteln. En pinne bakom Girona men med en match mindre spelad. På hemmagrös åtta segrar och en oavgjord. 22-4 i målskillnad är lite klent och visar att man sällan krossar motståndarna. 5-1 mot Valencia och 4-1 mot Villarreal är undantagen. 1-0 Alaves och 1-0 Mallorca är senaste resultaten.

Kan här överlåta vantarna till målis Kepa Arrizabalaga och bänka Andriy Lunin. I försvarslinjen är Nacho Fernandez tillbaka efter ha varit avstängd mot Mallorca, då han tog rött kort mot Alaves. Även Ferland Mendy är redo efter skada och ersätter Fran Garcia på vänsterbacken. Längre fram i planen är Eduardo Camavinga också skadefri, men då han spelade 105 minuter mot Atletico så kan han få inleda på bänken här och ersättas av Aurelien Tchouameni.

Skador på Thibaut Courtois, Eder Militao, David Alaba och Lucas Vazquez är inga nyheter och i nuläget verkar det bara vara Vazquez som kan vara åter innan vintern är över.

Almeria parkerar bussen

Almeria kan snart börja packa resväskan för färden ned till La Liga 2. Var förvisso det bättre laget senast när man spelade 0-0 hemma mot Girona, men brände alla lägen man fick och det har man inte råd med om man vill hänga kvar. Måste göra mål på sina chanser, framför allt på hemmaplan där man faktiskt vågar rulla boll och attackera. Tre raka 0-0 matcher borde har varit i alla fall två vinster, då man även var det bättre laget mot Betis som spelade en timme en man kort.

Vi får se hur man resonerar framåt i den här matchen. Bäste anfallaren Leo Baptistao plockade femte gula kortet för säsongen senast och är avstängd. Luis Suarez är åter efter skada och fick sju minuter mot Girona men frågan är om han är redo att starta här. Ibrahima Kone är skadad och lär inte kunna starta. Marko Milovanovic precis tillbaka från skada och är normalt ingen man använder sig av från start. Marciano Sanca på Africa Cup of Nations med Guinea-Bissau, så då återstår i princip bara Largie Ramazani som egentligen passar bättre på en kant.

Har förutom Sanca även landsmannen Houboulang Mendes och Ghanas Iddrisu Baba på mästerskapet i Elfenbenskusten. Sena tester på skadade duon Cesar Montes och Arnau Pugimal.

Det känns som att Almeria inte kommer få låna bollen särskilt mycket i den här matchen. Kommer troligtvis parkera bussen strax framför målvakten Luis Maximiano och låta Real ha boll och hoppas på att motståndarna passar runt och tror att det ska lösa sig ändå. Kan bli samma visa om det blir ett tidigt mål för det lär inte ändra Almerias taktik nämnvärt.

Att köra vinnarspel eller målskyttespel i den här matchen känns osäkert så vi sniffar upp ett statistikspel som känns rimligt. Under 4,5 offsides i matchen. Almeria får svårt att löpa offside när man inte har bollen i sin ägo. Kanske kan chansa nån gång under matchen men på det stora hela så är det nog bättre att antingen försöka hålla den inom laget ett par sekunder eller om det är farligt läge tjonga iväg den och då lär inte Ramazani eller vem som nu får spela på topp hunnit upp i offsideläge. Vore rent av korkat att kuta offside eller slå bollen på nån i offsideposition när man inte kommer få så många chanser att göra vettiga saker med kulan i matchen.
Real löper typ aldrig offside. Har bra disciplin i laget och med bra passningar och kvicktänkta lirare så behöver man inte gå i offsidefällor.

Så huvudspelet i denna match blir under 4,5 offsides i matchen.

Vi kör även ett extraspel på att Sergio Arribas skjuter (minst) två skott mot mål. Var bra och skottvillig / målhungrig senast mot Girona och hade ett par bra lägen att måla. Inte alltid han träffar mål dock, men har satt fem baljor på 20 matcher. Anslöt inför denna säsongen från just Real och vill så klart visa sin forna hemmapublik att han är värd en plats i La Liga. Om släkten är värst och han gör mål eller till och med avgör är mindre troligt, men två skott mot mål under 90 minuter är väl inte för mycket begärt.

Spel 1 sitter om det blir 4 eller färre offsides i matchen
Spel 2 sitter om Sergio Arribas skjuter minst två skott mot mål.
This is the stats tab
This is the post tip