Vi har ett gigantmöte på Santiago Bernabeu när Real Madrid tar emot Athletic Bilbao. Det är aldrig en enkel match för Real Madrid när Bilbao kommer på besök och inget talar för att det kommer vara fallet nu heller. Marknaden har hemmalaget som en favorit, till cirka 1,45 i odds, vilket är helt fel och på tok för lågt med tanke på hur bra Bilbao är i dagsläget, samt att Real Madrids fokus ligger på nästa säsong. Real Madrid kan vinna matchen med att de ska göra det med stora siffror finns bara inte.

Det var länge sedan Real Madrid dominerade sina matcher och vann med flera måls marginal. Till och med sedan Zidane tog över så har de endast vunnit en match, hemma mot formsvaga Celta Vigo då, med 2 - 0. Sedan dess har det blivit två vinster, en oavgjord och en förlust. Vinsterna har skrivits till siffror 2 - 1 hemma mot Eibar och 3 - 2 hemma mot jumbon Huesca. Det finns ingen stabilitet i laget och inte heller en givet startelva då Zidane ger alla spelare en möjlighet att visa framfötterna.

I media talas det endast om Zidanes casting inför nästa säsong, där Zidane har bekräftat att han har fått uppdraget att själv få bestämma kring sina spelares framtid. Zidane har nekat till en revolution och hellre pratat om en evolution, men vi fattar alla att många spelare ska bort och många nya in i stället. Detta gör att Real Madrids fokus är på fel saker för tillfället, med 6 omgångar kvar att spela. Spelarna själva har inte heller varit jättetagade ut på planen utan det är mest Benzema som har imponerat.

Tyvärr har därmed inte Zidane fått ut den effekten han velat, alltså, att alla spelare ska överprestera och kriga ända in i kaklet för att få fortsätta spela för Real Madrid. Attityden har i stället varit nonchalant, vilket syndes i den senaste 1 - 1 matchen borta mot Leganes. Få spelare som Modric och Benzema krigade järnet, medan de flesta tog det mest lugnt på planen. Med den inställningen kommer det bli tufft att vinna mot Athletic Bilbao, som Real Madrid i övrigt har svårt mot.

Det var länge sedan Real Madrid vann med handikapp siffror över Athletic Bilbao. Vi får gå tillbaka till 13 februari 2016 för att hitta ett 4 - 2 resultat. Sedan dess har fem inbördes matcher spelats , där Real Madrid har vunnit två och tre matcher har slutat oavgjort. Det första mötet denna säsong slutade 1 - 1 och var en tuff och jämn kamp. Det bör även detta möte bli, med tanke på hur bra Athletic Bilbao har spelat på sistone. Tittar vi på de 6 senaste matcherna så är det endast en förlust. Se här:

La Liga: 14/4, 2019
Athletic Bilbao 3 - 2 Vallecano

La Liga: 7/4, 2019
Getafe 1 - 0 Athletic Bilbao

La Liga: 3/4, 2019
Athletic Bilbao 3 - 2 Levante

La Liga: 29/3, 2019
Girona 1 - 2 Athletic Bilbao

La Liga: 16/3, 2019
Athletic Bilbao 2 - 0 Atletico Madrid

La Liga: 8/3, 2019
Athletic Bilbao 1 - 1 Espanyol

Formen är på topp och Athletic Bilbao gör en massa mål nu, så jag räknar med att succén fortsätter även på Santiago Bernabeu. Mål borde fortsätta komma för Athletic Bilbao, då försvaret inte presterat något vidare i Real Madrid. Med två insläppta mål hemma mot Huesca, två insläppta mål borta mot Valencia, ett mål insläppt hemma mot Eibar (där det kunde ha blivit ytterligare 2-3 insläppta mål) och ett insläppt mål borta Leganes, som är försvaret långt ifrån toppformen.

I Real Madrid saknas gör lagkapten Sergio Ramos i mittförsvaret, men även Toni Kroos på mittfältet, samt Mariano Diaz och Vinicius Junior i anfallet. Då all uppmärksamhet och media handlar om första matchen kommande säsong, alltså, vilka som är med i den truppen, i stället för avslutningen på den här säsongen, har Real Madrid inte all fokus på rätt plats. Det kommer att straffa sig mot formstarka Athletic Bilbao, som inte ska bli utspelade på något sätt, utan bjuder på en hård kamp.

Real Madrid må fortfarande gå och vinna matchen. Men att de ska göra det med handikapp siffror är ytterst liten chans. När marknaden erbjuder runt 1,66 i odds så finner jag ett stort värde i oddset och lägger ett spel på Athletic Bilbao asian hcp +1,5.

Själva oddset 1,66 på Athletic Bilbao handikapp 1,5 mål i matchen finnes hos Unibet , LeoVegas eller 888sport .

---
Bekräftad startelva - Real Madrid:
Keylor Navas, Dani Carvajal, Raphael Varane, Jesus Vallejo, Marcelo Vieira, Carlos Casemiro, Toni Kroos, Luka Modric, Marco Asensio, Karim Benzema & Lucas Vazquez.

Bekräftad startelva - Athletic Bilbao:
Iago Herrerin, Inigo Lekue, Yeray Alvarez, Inigo Martinez, Yuri Berchiche, Benat Etxebarria, Mikel San Jose, Iker Muniain, Raul Garcia, Inigo Cordoba & Inaki Williams.
---

This is the stats tab
This is the post tip