Speltips: Alvaro Morata över 0,5 skott på mål @ 1,78 - Expekt -

Spanska Supercupen semifinal mellan Madridlagen Real och Atletico. Dock spelas matchen på King Saud University Stadiumi i Riyadh (Saudiarabien). Så ingen hemmafördel för något av lagen. Även när det gäller tid från föregående matcher är det jämnt skägg då båda lagen hade ligamatch 3/1 och lirade cupmatch 6/1.

Om vi ser på form så är det lite övervikt för Real som har tre raka vinster i ligan medan Atletico har en vinst, ett kryss och en förlust på sina senaste kamper. I Copa del Rey vann Real över Arandina med 3-1 medan Atletico besegrade Lugo med samma siffror. Rätt givet så vilades flera ordinarie startspelare i dessa cupmatcher för att vara redo här.

Den här matchen blir lite av en förrätt till mötet 18/1 där lagen ställs mot varandra i Copa del Rey (på Atleticos hemmaplan). Kan således bli lite avslaget här för man vill inte åka på skador inför den matchen eller finalen i Supercupen där troligtvis Barcelona väntar.

Atletico har bra anfallare i Alvaro Morata / Antonie Griezmann och även backen Jose Gimenez och burväktare Jan Oblak är världsklass men i övrigt få som kan mäta sig med spelarna i Real. Thomas Lemar dras med skada och förväntas inte hinna bli fit i tid för den här matchen. Caglar Söyuncu gick sönder senast mot Lugo och inte för att Söyuncu är någon femstjärnig back men hans skada lär göra att Axel Witsel åter får ta steget ned i backlinjen och där känns belgaren malplacerad.

Real leder inte La Liga utan anledning. Har den bästa truppen i Spanien och har klarat skadeperioden bra och börjar nu få åter alla tidigare frånvarande spelare. Dani Carvajal, Ferland Mendy, Eduardo Camavinga och Vinicius Junior är alla tillbaka och därmed bara Thibaut Courtois, Eder Militao och David Alaba som saknas. Lucas Vazquez är inte heller med i truppen då han åkte på en smäll mot Arandina.

Real för och Atletico kontrar

Både Real och Atletico är grymma på sina respektive hemmaarenor. 9-1-0 för Atletico och 8-1-0 för Real men när lagen inte får spela på sin hemmaplan så skiljer det sig rejält. Real är nästan lika bra borta som hemma. Har 7-2-1 på resande fot medan Atletico inte alls gillar att lämna hemmaborgen. 3-1-5 är Atleticos facit utanför Metropolitano. Nu så klart lite andra förutsättningar då man lirar i öken men ändå nåt att ta med sig.

Spelet vi väljer i denna match är dock inte vilket lag som vinner matchen utan vi spelar på att Real tar tag i taktpinnen och styr matchen, medan Atletico har fokus på försvar och försöka sig på kontringar.
Som vi tidigare nämnt så har Atletico bra killar framåt och då man inte kommer få supermånga chanser i matchen så gäller det att ta till vara på de tillfällen som ges. Antonie Griezmann är lite mer allsidig än Alvaro Morata som känns mer målhungrig än sin anfallskollega och därmed oftare tar skott. Så att Morata ska träffa mål minst en gång i matchen känns inte alls otänkbart och får bli vårt spel i denna match. Han satte tre bollar i nät mot Girona i senaste ligamatchen så formen är där den ska.

Spelet sitter om Alvaro Morata skjuter minst ett skott på mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip