Ikväll 20:45 sparkar den första Champions League-semin igång. Det blir en repris på fjolårets final mellan Madrid-klubbarna Real och Atlético.

3 senaste inbördes:
16/17 Real Madrid-Atlético 1-1 (La Liga) 6-2 hörnor
16/17 Atlético-Real Madrid 0-3 (La Liga) 8-6 hörnor
15/16 Real Madrid-Atlético 1-1 (Champions League final) Straffar 7-6 hörnor

Atlético är som vanligt underdogs när de ställs mot stadsrivalen Real Madrid. Trots att Atlético har flera framgångsrika år bakom sig i Champions League så är det ändå med all rätt de regerande mästarna Real Madrid som är favorit inför dubbelmötet.

Jag förväntar mig en jämn och kampfylld match där Real Madrid är det spelförande laget. Diego Simeone har vi lärt oss spelar en väldigt organiserad och taktisk fotboll med ett vasst kontringsspel medans Zidanes Real Madrid spelar en mer offensiv fotboll med ett högre risktagande. Inte så konstigt kanske med tanke på spelarmaterialet.

Jag tror att Atlético kommer att försöka hålla 0-0 så länge som det bara går vilket borde resultera i att Real kommer att ha större delen av bollinnehavet och förhoppningsvis komma till fler målchanser. Om inte Real drabbas av en utvisning eller dylikt så förväntar jag mig ett hemmalag som kommer att vara mer bollförande under större delen av matchen. Ett lågt sittande Atlético mot trion Ronaldo, Benzema och Isco bör kunna resultera i ett par hörnor åt Real.

Förväntade laguppställningar:

Real Madrid 4-3-3

C Ronaldo Benzema Isco
Modric Casemiro Kroos
Marcelo Ramos Varane Carvajal
Navas

Skadad: Pepe, Bale (KEY)
Tveksam: Coentrao

Atletico Madrid 4-4-2

Gameiro Griezmann
Koke Gabi Niguez Carrasco
Luis Savic Godin Hernández
Oblak

Skadad: Augusto, Moyá, Juanfran, Vrsaljko, Giménez

På fasta situationer har Real vapen som - Ramos, Varane, Benzema och Ronaldo, yppersta världsklass gällande huvudspel. Skulle Real få det svårt att såga sig igenom Atlético så ser jag det inte som otänkbart att Real "söker" sig efter fasta situationer/hörnor.

Real Madrid (Över 5,5 hörnor) spelas till 1,63 hos Unibet .

Tippar 1-1 i matchen, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!



This is the stats tab
This is the post tip