På Alfredo Di Stéfano-stadion spelas säsongens första El Derbi Madrileño där Real Madrid tar emot Atletico Madrid i den spanska La Liga. Båda lagen kommer till matchen med segrar i ryggen, både i La Liga och Champions League - där båda lagen är kvalificerade till slutspelet. I och med framgångarna kan båda lagen lägga all fokus på ligaspelet. Real Madrid är en liten favorit till att vinna detta tuffa möte, men jag är mest inne på att detta blir en hård kamp med väldigt få chanser och mål.

Real Madrid har haft bekymmer med att spela bra kontinuerligt och därmed tappat massor av poäng. Efter elva omgångar har de sex segrar, två kryss och tre förluster, som innebär 20 poäng i tabellen. Dock är självförtroendet på topp med segrar i ryggen över Sevilla med 1 - 0 och Mönchengladbach med 2 - 0. Nyckel till framgången är att Real Madrid har lyckats försvara sig starkt i dessa matcher och detta kan de mycket väl göra mot Atletico Madrid - som de lyckades nolla i båda ligamöten förra säsongen.

Att hålla nollan är något som Atletico Madrid är kanske bäst i världen på. Denna säsong har de blivit ännu skickliga på att stänga igen helt bakåt, där de endast har två insläppta mål på tio matcher. Det är en lysande bedrift att klara av i den spanska La Liga, oavsett motstånd. Till denna match kommer Atletico Madrid utan att ha släppt in något mål i de fyra senaste La Liga matcher mot Cadiz, Barcelona, Valencia och Valladolid samt senast i Champions League, där det blev 2 - 0 borta mot Salzburg.

Real Madrids skadelista innehåller offensiva pjäser i Luka Jović, Martin Ødegaard och Eden Hazard medan José Giménez, Manu Sanchez och Diego Costa saknas för Atletico Madrid. Båda lagen har klarat sig bra utan dessa spelare på sistone. De sex senaste matcher för Atletico Madrid har slutat med max 2 mål totalt. För Real Madrids del har endast en av de sex senaste matcher kommit upp till fler mål än så. Det är högst troligt att detta tuffa derbymöte också slutar med två mål som mest i matchen.

Speltips Real Madrid - Atletico Madrid:
Under 2,5 mål - odds 1.80 hos Nordicbet & Betsafe .

bet365 & Unibet streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Ferland Mendy, Raphael Varane, Sergio Ramos, Daniel Carvajal, Luka Modric, Carlos Casemiro, Toni Kroos, Vinícius Júnior, Karim Benzema & Lucas Vázquez.

Bekräftad startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Kieran Trippier, Stefan Savic, Felipe Monteiro, Mario Hermoso, Marcos Llorente, Koke, Héctor Miguel Herrera, Yannick Ferreira-Carrasco, João Félix & Luis Suarez.
---

This is the stats tab
This is the post tip