Madridderbyt!

De regerande La Liga mästarna Real Madrid välkomnar stadsrivalen Atletico Madrid på Bernabeu i ligaspelet. Inför omgången ligger Real Madrid på en andra plats och har åtta poäng upp till ärkerivalen FC Barcelona. Atletico Madrid har tio poäng färre är mästarna, men får fokusera på att försvara sin fjärde plats i tabellen. Då Real Madrid är ett nummer större bör de fortsätta på segerspåret.

Tränaren Carlo Ancelotti har verkligen fått fart på Real Madrid. Efter förlusten mot Real Mallorca har det blivit nio fullträffar mot Al-Ahly och Al Hilal i VM för klubblag - som Real Madrid också vann. Den fina formen fortsatt mot tabelljumbon Elche, i ett möte där Marcos Asensio och Luka Modric nätade varsin gång. Samt att X-faktorn Karim Benzema satte dit två straffar. Därefter slogs Osasuna med 2 - 0, efter mål av Federico Valverde och Marco Asensio. Dock hamnade de under med 0 - 2 på Anfield mot Liverpool. Två mål av Karim Benzema och Vinicius Junior, samt ett nickmål av Eder Militao blev en sensationell vändning till en 5 - 2 seger i Champions League.

Atletico Madrid har fått vila sedan Antoine Griezmann gjorde matchens enda mål mot Athletic Bilbao i söndags. Efter en stor besvikelse i Champions League finns det inget mer spel ute i Europa. Inte heller i den spanska cupen. Allt fokus ligger därmed på ligaspelet, där det har gått bra. Fyra segrar på de fem senaste omgångar vittnar om en fin form. I tabellen hotas de av Real Betis, som har fyra poäng upp till fjärdeplatsen. Ledningen och fansen är missnöjda över säsongen. Det ryktas om att tränaren Diego Simeone får lämna oavsett efter säsongen.

Även om Atletico Madrid är kapabla till att göra detta till en svår drabbning är Real Madrid i topplag. Inte heller får mästarna tappa poäng i jakten på ligatiteln. Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på att Real Madrid tar alla tre poäng i matchen.

Speltips Real Madrid - Atletico Madrid:
1. Odds 1.84 hos Lucky Sports .

---
Preliminär startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Daniel Carvajal, Eder Militao, Antonio Rüdiger, Nacho Fernandez, Luka Modric, Daniel Ceballos, Eduardo Camavinga, Federico Valverde, Karim Benzema & Vinicius Junior.

Preliminär startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Nahuel Molina, Jose Gimenez, Mario Hermoso, Reinildo Mandava, Marcos Llorente, Geoffrey Kondogbia, Koke, Yannick Ferreira-Carrasco, Antoine Griezmann & Angel Correa.
---

This is the stats tab
This is the post tip