För tredje gången inom en månad är det dags för El Derbi Madrileño – denna gång på Santiago Bernabéu i La Liga.

Real Madrid:

Fortsätter att rada upp segrar i ligaspelet. Efter torsdagens 2-0-seger, efter en dubbel från Joselu, borta mot Getafe har Los Blancos nu spelat samma antal matcher som oväntade titelutmanaren Girona och Real har nu två poängs försprång ner till katalanerna. Spelmässigt är Carlo Ancelottis lag inte alltid övertygande eller imponerande, men Real har en märklig förmåga att alltid finna vägar till seger (här har nog Real-kritikerna ett och annat att säga om domslut som gått huvudstadslagets väg på sistone) och även om man inte svept lag av banan i ligaspelet på sistone slutar det ändå allt som oftast med segeryra för
Los Blancos. Inför segern mot Getafe hade Real fyra raka uddamålssegrar i ligaspelet.

Det här är som sagt tredje derbyt på en månad – och de båda andra bataljerna har varit målglada och jämna tillställningar som båda gått till förlängning. Real gick segrande ur Supercopa de Españas semifinal i Saudiarabien, 5-3, men veckan efter fick Atlético revansch i form av en 4-2-seger i Copa del Reys åttondelsfinal.

Ancelotti har lite defensivt huvudbry inför söndagens derby. David Alaba och Éder Militão är borta sedan tidigare, precis som ordinarie burväktaren Thibaut Courtois, och mot Getafe linkade även Antonio Rüdiger av och är ytterst osäker till derbyt. Aurélien Tchouaméni ersatte i torsdags, men fransmannen är avstängd mot Atlético och om Rüdiger inte kommer till spel kan Ancelotti tvingas mönstra en fyrbackslinje bestående av nästan enbart ytterbackar där Dani Carvajal eller Ferland Mendy får göra Nacho sällskap i mittlåset.

Atlético Madrid:

Tog i onsdagens 2-1-seger mot Rayo Vallecano sin femte raka seger när Los Colchoneros klättrat till tredjeplatsen i La Liga såväl som säkrat en semifinalplats i Copa del Rey. Diego Simeone luftade sin trupp, uppenbarligen med sikte på söndagens derbybatalj, och Atlético fick vänta in i det sista innan segern kunde säkras när Memphis Depay, som är tillbaka från skada, satte avgörandet på tilläggstid efter att Antoine Griezmann, Koke, Rodrigo De Paul, Samuel Lino och Nahuel Molina kastats in.

Att Memphis återfunnit målform direkt efter skadefrånvaro är oerhört viktigt för Simeone eftersom Griezmanns ordinarie parhäst Álvaro Morata varit skadad. Memphis har gjort mål i tre raka matcher och är en fullt duglig ersättare ifall Morata inte kommer till spel.

Atlético har i slutet av transferfönstret adderat Arthur Vermeeren, Horatiu Moldovan och Gabriel Paulista. Simeone får dock klara sig utan viktige defensivkuggen José María Giménez. Sedan tidigare saknas César Azpilicueta och Thomas Lemar.

Nytt underhållande derby?

Real bör ses med god chans på hemmaplan, men jag tycker ettan står snäppet för lågt inför vad som mycket väl kan bli en jämn och böljande match – likt de två tidigare mötena i januari – och sett till Reals spelmässiga prestationer de senaste veckorna. De båda tidigare mötena har varit ytterst målrika och jag tror det kan bli så även på Santiago Bernabéu på söndagsaftonen. Real har defensiva skadebekymmer och båda lagen besitter offensiv firepower. BTTS & Över 2.5 mål finns till 2,06 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip