Speltips inför El Clasico. bet365 och Unibet livestreamar matchen.

Söndagens hetaste match i fotbollsvärlden hämtas från Santiago Bernabeu-stadion där vi har ett El Clasico möte i den spanska La Liga mellan Real Madrid och Barcelona. Tabelltvåan Real Madrid tar emot tabellettan Barcelona och det skiljer bara en poäng mellan lagen. Denna match kan så klart vara helt avgörande då lagen slåss om sex poäng, så att säga, eftersom vinnaren petar ner rivalen i tabellen. Real Madrid har valts till favoriter på marknaden. Själv anser jag att detta är ett helt öppet möte.

Jag kan inte se Real Madrid som favoriter till denna match. De senaste decenniet har Barcelona ägt den spanska La Liga medan Real Madrid har dominerat Champions League. Men när det har gällt i den spanska La Liga så har Barcelona varit det bättre laget under de senaste åren. Jag är helt övertygad om att detta blir fallet, speciellt när Real Madrid har en formsvacka.

De tre senaste matcher har varit bedrövliga, sett med Real Madrid ögon. Det började med hemmamatchen mot Celta Vigo i ligan, där Real Madrid var det klart bättre laget och hade en rättvis ledning, men tappade den i slutet av matchen, som slutade 2 - 2. Därefter åkte de till Valencia och förlorade mot Levante med 0 - 1. Detta följdes upp av en ytterligare förlust i Champions League mot Man City med 1 - 2. Champions League mötet förlorade Real Madrid på fem minuter, med två slarviga ingripande.

Real Madrid har fortfarande anfallaren Eden Hazard skadad, för tredje gången denna säsong. Han är en nyckelspelare i offensiven och ett givet avbräck för Real Madrid, som hade verkligen behövt lite kreativitet i anfallsspelet. När det gäller Barcelona så utgick Gerard Pique i Champions League mötet mot Napoli, men han har tränat med laget, så det ska inte vara några allvarlig skada. Luis Suarez och Ousmane Dembele har varit skadade ett bra tag nu och där finns det goda ersättare i truppen.

Barcelona har å andra sidan steppat upp och tagit för sig när Real Madrid har slarvat. Senast blev det hela 5 - 0 hemma på Camp Nou mot Eibar. Fixstjärnan Leo Messi är i toppform och gjorde hela fyra mål i denna match. Därefter blev det ett tufft möte mot formstarka Napoli i Champions League, som slutade 1 - 1. I mitt tycke var Barcelona det bättre laget i Italien - något Barcelona har varit i sina samtliga fem senaste matcher överlag. De har varit svåra att bryta ner samtidigt som offensiven har levererat.

Detta är ett möte mellan Spaniens bästa lag, där Barcelona för tillfället är det bättre av dem. Hemmaplansfördelen ska inte vara så pass stor att Real Madrid ska få bära på favoritskapet, utan det är jämnt skägg när lagen ställs mot varandra i en viktig match. Då Real Madrid har misslyckats med att vinna på sistone mot Celta Vigo, Levante och Man City tvivlar jag på att de lyckas ta en seger mot Barcelona. Därmed lägger jag ett spel på oddset 1.74 på X2 i matchen - alltså, oavgjort eller Barcelona seger.

Speltips Real Madrid v Barcelona:
X2 - odds 1.71 hos Unibet , 888sport , Casumo & LeoVegas .

Unibet & bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Daniel Carvajal, Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Federico Valverde, Casemiro, Toni Kroos, Isco, Karim Benzema & Vinicius Junior.

Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Jordi Alba, Samuel Umtiti, Gerard Pique, Nelson Semedo, Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Arthur Melo, Arturo Vidal, Antoine Griezmann & Lionel Messi.
---

This is the stats tab
This is the post tip