Efter sex raka ligasegrar och en lysande form har stormakten Barcelona förtjänat att vara småfavoriter till att slå de regerande mästarna Real Madrid i El Clásico på Alfredo Di Stéfano-stadion, i den spanska La Liga. Det har varit ett gynnsamt schema för Barcelona som spelade sin ligamatch först på måndag och har därefter fått vila och förbereda sig för detta stormöte. Real Madrid har matchats hårt med en ligamatch i lördags och sedan en tuff Champions League match mot Liverpool. Med tanke på skadeavbräck i Real Madrid truppen, i synnerhet försvaret, ska Barcelona ha en stor chans att ta ett rejält grepp om titelfajten.

Då tabellettan Atletico Madrid har en tuff bortamatch mot Real Betis först på söndag så går antingen Real Madrid eller Barcelona upp i temporär tabelledning vid en seger i El Clásico. Dock är ett oavgjort resultat inte fy skam för något av lagen. Efter 29 spelade omgångar har Barcelona en poäng upp till Atletico Madrid medan Real Madrid är tre poäng efter tabellettan.

Det går inte att sticka under stolen med att Real Madrid har spelat riktigt bra, speciellt med tanke på vilka namn som finns i sjukstugan. Efter att ha kryssat i Madrid-derbyt har Real Madrid tagit fem raka segrar, där Atalanta och Liverpool har besegrats på hemmaplan med 3 - 1 i Champions League och Elche, Celta Vigo och Eibar också har besegrats i ligan. Dessa vinster har Real Madrid åstadkommit i vissa utav matcherna utan lagkaptenen och mittbacken Sergio Ramos, samt hans kollega i mittlåset Raphael Varane och högerbacken Dani Carvajal. Även anfallsyttern Eden Hazard har saknats under denna tid.

Fast Barcelonas form har imponerat på mig desto mer. Sedan förlusten mot PSG i Champions League har Barcelona verkligen rest sig och spelat på en helt annan nivå. Det märks tydligt att spelarna trivs bra ute på planen, vilket har resulterat i nio raka matcher, i alla tävlingar, utan förlust. När de har mött de bättre lagen, som Sevilla och Real Sociedad, så har Barcelona lyckats hitta ytterligare en högre växel och med fem dagars vila är jag övertygad om att de gör det igen mot sina ärkerivaler.

Då Real Madrid får klara sig utan tre ordinarie backar, kommer de att få stora bekymmer mot Barcelonas vassa anfallstrio. Därmed lägger jag ett spel på en Barcelona seger på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir alltså en förlust vid en Real Madrid hemmaseger och vinst vid en rak Barcelona bortaseger i matchen.

Speltips Real Madrid - Barcelona:
2 asian 0 (samma som Barcelona draw no bet) - odds 1.75 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Lucas Vazquez, Eder Militao, Nacho Fernandez, Ferland Mendy, Toni Kroos, Carlos Casemiro, Luka Modric, Federico Valverde, Karim Benzema & Vinicius Junior.

Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Jordi Alba, Oscar Mingueza, Ronald Araújo, Clement Lenglet, Sergino Dest, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Pedri, Lionel Messi & Ousmane Dembele.
---

This is the stats tab
This is the post tip