Speltips: Över 28,5 fouls @ 1,77 - Expekt -
Speltips 2: Rodrygo målskytt @ 3,10 - Bethard -

Helgens höjdare utspelar sig på Santiago Bernabéu i Madrid där ärkerivalerna, till lika ettan och tvåan i La Liga, Real Madrid och Barcelona gör upp om poängen. Det vitklädda hemmagänget har skaffat sig ett rejält försprång i tabellen och är inför matchen hela åtta poäng före Barca.

24-6-1 är finfina siffror för Carlo Ancelottis mannar. Enda laget i serien som ännu ej förlorat på hemmaplan. 13-2-0 och 37-7 i målskillnad går inte att klaga på. Formen är även den mycket bra och man kommer boostade till detta möte efter ha slagit ut självaste Manchester City ur Champions League.
Efter pang-pang matchen i Spanien som slutade 3-3 skapades det en hel del även i England men trots hela 34 målchanser för City mot 8 för Real så blev det bara varsitt mål. Burväktare Andriy Lunin var grym både i själva match och efterföljande straffläggning. Tog två straffar och då bara Luka Modric brände sin för Real så blev det avancemang till semifinal där Bayern Munchen väntar.

Dani Carvajal och Vinicius Junior klev båda av i förlängningen mot Man City och ska testas sent här. Lucas Vazquez och Joselu redo att ersätta om duon ej kan komma till spel. Sedan tidigare är det målis Thibaut Courtois och backen David Alaba som kör rehab efter lång skadefrånvaro.

Försvararen Aurelien Tchouameni var avstängd i Champions League men förväntas åter här och förpassa Nacho Fernandez till bänken. Eder Militao skyndar man långsamt med och korta inhopp lär vara det han får fokusera på resten av säsongen. Om man säkrar bucklan tidigt så kan det bli mer spel för brassebacken. Alaves hemma 15/5 är väl en match man kan tänka sig att det kommer roteras friskt i om guldet är i hamn vid den tidpunkten.

På tal om brassar så är Rodrygo i god målform. Mål mot Spanien i landskampen (som spelades på Santiago Bernabéu), två mål hemma mot Bilbao, satte ett av målen i hemmamötet med Manchester City och var den som inledde målskyttet på Etihad i onsdags. 3,10 på att han finner nät här känns spelvärt och kommer läggs som matchens TV-peng.

Brukar smälla i El Clasico

Hos Barcelona är det inte lika muntra tongångar. Trots den fina ligaformen med fyra raka vinster så har man inte närmat sig Real i toppen. Att man tagit sig förbi Girona är en klen tröst då andraplatser inte räknas hos en storklubb som Barcelona. Kunde i Champions League inte förvalta resultatet från Frankrike (3-2 mot PSG) i returen. Började bra när Raphinha satte 1-0 redan efter 12 minuter men innan halvleken var över drog Ronald Araujo på sig rött kort. Det var starten på raset där Barca släppte in fyra raka bollar och åkte ur med totalt 4-6 i baken. 11 mot 11 vette katten om PSG ens vunnit matchen.

Får se här om det är sloköron eller höga huvuden som kommer taggade att visa sin bästa sida. Har dubbla revanscher att utkräva då man föll både i hemmamötet i ligan (1-2) och i Supercupen på neutral sand i Riyadh (1-4). Tränare Xavi har säkert vevat videon från senaste besöket i huvudstaden då Atletico besegrade med 3-0. Kan också tillägga att Barcelona ör det enda laget i La Liga som inte förlorat på bortaplan. 9-6-0 på 15 bortakamper.

Lamine Yamal var den som offrades när Araujo åkte på rött. Var så klart av taktiska skäl han fick lämna i förtid, så bör ha god chans att starta hör men det finns bra konkurrens från lirare som Joao Felix, Pedri Gonzalez och Ferran Torres. Polske stjärnan Robert Lewandowski var avstängd i senaste ligamatchen men given som striker här och om Real har en het brasse i Rodrygo så heter Barcas dito Raphinha. Avgjorde mot Las Palmas, satte två mot PSG i Paris och inledde målandet på Estadi Olímpic Lluís Companys och hade säkert kunna göra fler mål med fullt manskap.

Andreas Christensen och Sergi Roberto var avstängda mot PSG men åter här. Om det blir starttröjor eller sittplats på bänken återstår att se. Gavi och Alejandro Balde de enda som är utanför truppen pga skador sedan Frenkie de Jong lämnat sjukstugan.

Backparet Joao Cancelo och Inigo Martinez tillgängliga efter avtjänat en matchs avstängning för fem gula kort, så precis som för Real är truppläget bra.

Då båda lagen var i farten i veckan kan det vara lite slitna ben och trötta skallar på sina håll. Därför tveksamt om det blir målrikt och om vi får någon vinnare i matchen. Raka krysset lockar men vi avstår "resultat-spel" och lägger förutom målskyttespelet på Rodrygo en slant på över 28,5 fouls till 1,77 i odds. Sällan det inte smäller i El Clasico men inte säkert att det regnar kort bara för det. Helt upp till domaren om han vill hålla kortleken i fickan eller vifta för att stämma i bäcken. Linan känns klart nåbar då det allt som oftast blir runt 30 fouls när dessa bittra rivaler drabbar samman.

Spelet sitter om det blir 29 eller fler fouls i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip