Vid en vinst hemma på Estadio Alfredo Di Stefano mot Real Betis går de regerande mästarna Real Madrid temporärt upp på en första plats i La Liga tabellen. Förutsättningarna är goda då ett flertal spelare har återvänt från skador och ytterligare ett par är på väg in. Gästerna Betis har drabbats av en liten formsvacka, där de har plockat fyra poäng på fyra senaste omgångar och även om de krigar om en Europa League biljett så väger de för lätt för att kunna utmana Real Madrid om några som helst poäng.

Efter att ha tappat poäng mot Getafe i en mållös bortamatch studsade Real Madrid tillbaka direkt i det senaste bortamötet mot Cadiz, som de vann med 3 - 0. Skillnaden var att Nacho var tillbaka i försvaret, Casemiro och Kroos på mittfältet och skyttekungen Karim Benzema från start, i stället för inhopp. Då blev det tre snabba mål redan i den första halvleken och så spelade de av matchen därefter. En glad nyhet var att högerbacken Dani Carvajal gjorde inhopp och han är en nyckelspelare.

Till denna match kommer Real Madrid återigen att få klara sig utan Lucas Vazquez, Ferland Mendy och Sergio Ramos, på grund av skador, samt Federico Valverde som sitter i karantän. Tillbaka från skada är Eden Hazard och borde få speltid innan semifinalen i Champions League mot Chelsea. I Betis är kreatören på mittfältet Nabil Fekir avstängd, efter att ha dragit på sig ett direkt rött kort senast i den mållösa matchen hemma mot Athletic Bilbao. Dani Martin och Victor Camarasa är fortsatt skadade.

Tabellsexan Betis är trots dålig form motiverade eftersom de krigar om Europa League spel, där de har en poäng upp till tabellfemman Real Sociedad och lika många poäng som tabellsjuan Villarreal. Sedan februari månad har Betis varit extremt svårslagna och bara förlorat en match, men å andra sidan har de inte heller vunnit de resterande utan har fyra raka kryss i ryggen. Det hade behövts en bättre form för att ha en chans att skrälla mot Real Madrid, men inget talar för detta i nuläget.

Då Real Madrid är på titeljakt och har fått flera nyckelspelare tillbaka i startelvan kan de krossa ett gäng som Betis. Därmed spelar jag på att Real Madrid vinner med fler än ett måls marginal, men slänger in en försäkring om de vinner med just ett mål. Spelet blir Real Madrid asiatisk handikapp -1, vilket innebär en förlust vid oavgjort eller en Betis seger, pengarna tillbaka vid seger med ett mål för Real Madrid (1–0, 2–1, etc.) och vinst vid seger med två eller fler måls skillnad (2–0, 3–1, etc.) för marängerna.

Speltips Real Madrid - Betis:
1 asian -1. Odds 1.86 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Nacho, Eder Militao, Raphael Varane, Dani Carvajal, Carlos Casemiro, Luka Modric, Isco Alarcon, Marco Asensio, Karim Benzema & Rodrygo Goes.

Bekräftad startelva - Betis:
Claudio Bravo, Emerson, Aissa Mandi, Victor Ruiz, Juan Miranda, Andres Guardado, Guido Rodriguez, Diego Lainez, Sergio Canales, Joaquin & Borja Iglesias.
---

This is the stats tab
This is the post tip