De regerande spanska La Liga mästarna Real Madrid är på jakt efter sin tredje raka segrar i ligan när de tar emot Athletic Bilbao på Alfredo Di Stefano Stadium. I och med segrarna har Real Madrid klättrat upp på en tredje plats i tabellen, där de har en 2 - 0 seger i ryggen över tabellettan Atletico Madrid. Gästerna fortsätter även denna säsong att vara ett svagt bortalag, vilket är en av anledningar till att de befinner sig på den nedre halvan av tabellen. Jag tror på fortsatt Real Madrid dominans och seger.

För inte så länge sedan var tränaren Zinedine Zidane kraftigt ifrågasatt i medierna efter förluster mot Alaves i ligan och Shakhtar Donetsk i Champions League. Zidane var inte särskild orolig i pressen och svarade genom att ta tre raka segrar. Först blev det seger med 1 - 0 borta mot Sevilla i ligan, sedan 2 - 0 i en avgörande match mot Mönchengladbach i Champions League och senast alltså 2 - 0 mot Atletico. Att klara av att slå dessa tre lag utan insläppt mål är något marängerna ska ha stor eloge för.

En stor anledning till detta är givetvis att Real Madrid fick lagkaptenen Sergio Ramos tillbaka efter skada. Att högerbacken Dani Carvajal också återvände gav laget ytterligare en dimension, speciellt med tanke på att han gjorde lagets andra mål mot Atletico Madrid. I Real Madrid är Eden Hazard och Luka Jovic fortfarande skadade, medan Mariano Diaz och Martin Ødegaard tveksamma till start. Carlos Casemiro drog på sig ett femte gula kort och missar denna match men Real Madrid får tillbaka Federico Valverde, så inga avbräck på mittfältet. I övrigt kommer inte Zidane behöva göra några ändringar i en stark startelva.

Bilbao har efter tolv spelade matcher förlorat hälften av dem. På hemmaplan är de fortfarande ett stabilt hemmalag och är svåra att slå. Problemet, i väldigt många år nu, har varit det usla bortaspelet. Siffrorna denna säsong, där laget har tagit fem på poäng på sju bortamatcher och förlorat fyra utav dem, visar att laget fortfarande är svagt på resande fot. Senast blev det 2 - 2 mot krislaget Valencia där mittfältaren Mikel Vesga utgick skadad. Sedan tidigare är Peru Nolaskoain skadad och missar matchen.

För att utmana Real Madrid hade Bilbao behöva komma upp i en mycket bättre formkurva. Det spelet som Bilbao har visat i de tre senaste matcher är inget att hänga i julgranen - i alla fall inte för att kunna utmana om poäng mot de regerande mästarna.

Jag spelar på att Real Madrid vinner med fler än ett måls marginal, men slänger in en försäkring om de bara vinner med ett mål. Spelet blir Real Madrid asiatisk handikapp -1, vilket innebär en förlust vid oavgjort eller Bilbao seger, pengarna tillbaka vid seger med ett mål för Real Madrid (1–0, 2–1, etc.) och vinst vid en Real Madrid seger med två eller fler måls skillnad (2–0, 3–1, etc.).

Speltips Real Madrid - Bilbao:
1 asian -1. Odds 2.01 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Daniel Carvajal, Raphael Varane, Sergio Ramos, Ferland Mendy, Luka Modric, Fede Valverde, Toni Kroos, Lucas Vazquez, Karim Benzema & Vinicius Junior.

Bekräftad startelva - Bilbao:
Unai Simon, Yuri Berchiche, Inigo Martinez, Yeray Alvarez, Ander Capa, Unai Vencedor, Dani Garcia, Alex Berenguer, Raúl García, Inaki Williams & Óscar de Marcos.
---

This is the stats tab
This is the post tip