Real Madrid:

Tappade i helgen serieledningen i La Liga till uppstickarlaget Girona – som är en del av City Football Group – när Los Blancos misslyckades med att få hål på Rayo Vallecano i regionsderbyt. Carlo Ancelotti höll nog andan i den första halvleken när Jude Bellingham ådrog sig en axelskada. Engelsmannen kunde dock spela klart matchen, även om han inte kunde vara tungan på vågen och fälla avgörandet denna gång.

Bellingham är ett litet frågetecken till den här matchen och råder det några som helst tvivel lär Ancelotti vila Bellingham, trots att han varit så oerhört bra denna höst. På mittfältet finns alternativ i högsta toppklass och utan Bellingham i startelvan skulle Ancelotti i offensiv väg kunna mönstra ett lag med lite annan balans – mer likt under fjolåret – vilket skulle kunna gynna spelare som Vinicius och Rodrygo, som inte riktigt varit i toppslag på sistone och lämnar en del övrigt att önska i målproduktionsväg.

Utöver Bellingham saknas sedan tidigare Thibaut Courtois, Éder Militão och Aurélien Tchouaméni alltjämt. Real har vunnit samtliga CL-matcher så här långt och kan säkra avancemang vid seger här.

Braga:

Braga bara fortsätter att blåsa på och bjuda på öppna matcher och målkalas i parti och minut, alldeles oavsett vad motståndarna heter. Braga stod upp skapligt hemma mot Real Madrid, där man föll med 1-2 till slut, utan att lägga sig på defensiven och satsa på att få med sig något i omställningarna utan Braga blåste på i vanlig ordning och skapade en hel del chanser.

Artur Jorge förfogar över en potent offensiv med flera riktigt bra spelare, som kan ställa till det för alla sorters motstånd, även om defensiven och helheten i lagets balans ibland offras på anfallsfotbollens altare, vilket målskillnaden 29-8 på tio matcher för fjärdeplacerade Braga tydligt vittnar om. Sedan förra mötet med Real Madrid har Braga hunnit med två kryss – 3-3 mot Gil Vicente och 1-1 mot Casa Pia i cupen – samt en 6-1-seger mot Portimonense i helgen. I Champions League står Braga på tre poäng efter tre matcher – mäktiga 0-2- till 3-2-vändningen borta mot Union Berlin – och även om förhoppningarna om att sno åt sig avancemang före Real Madrid eller Napoli lever Europa League-förhoppningarna via en tredjeplats i allra högsta grad vidare.

Braga har inga skador som stör inför det här mötet.

Sätter Braga full fart i Madrid?

Jag kan mycket väl se att Braga fortsätter att vara sin identitet under Artur Jorge trogen och sätter full fart även mot Real Madrid på Santiago Bernabéu, snarare än att försöka parkera bussen och få med sig en pinne. Bragas matcher brukar allt som ofta bjuda på ett öppet spel när portugiserna vill kliva framåt, vilket lär gynna Real Madrid rejält. Los Blancos offensiv har inte varit i toppslag på sistone – Bellingham frånsett – och Ancelottis anfallsgubbar kan nog trivas med den här matchbilden, där jag tror det kan bli målglatt. Real Madrid -1.5 finns till 1,70 hos Bethard . Real att vinna & BTTS kanske också är en trevlig tv-peng till 2,39.
This is the stats tab
This is the post tip