Stormakten Real Madrid tar emot Celta Vigo hemma på den nyrenoverade Santiago Bernabeu-stadion, i den spanska La Liga. Inför dem fjärde omgången ligger Real Madrid i ledning i tabellen, på grund av den bästa målskillnaden. Med en ny manager i Carlo Ancelotti är målet att vinna en 35:e ligatitel. Säsongen har börjat riktigt bra så förutsättningar är goda. Kvalité finns. Gästerna Celta Vigo har inte fått spelet att stämma och riskerar därmed att återigen åka på en förlust - denna gång med stora tal.

Det tog cirka 18 månader av renoveringsarbete för att ordna upp Real Madrids hemarena. Nu är den klar. Senast de spelade där vann de mot ärkerivalerna FC Barcelona med 2 - 0, i mars månad, år 2020. När det är dags att öppna portarna igen kommer det att finnas ett massivt publikstöd, som fungerar som en tolfte spelare på planen. Starten på säsongen har gett Real Madrid sju poäng, efter segrar över Deportivo Alaves och Real Betis, samt en målrik kryssmatch mot Levante. Samtliga matcher har spelats på bortaplan. I nästa veckan väntar ett tufft bortamöte mot Inter i Champions League. Dock är det ligaspelet som prioriteras.

För Celta Vigo har det varit en usel start på säsongen. Det som förvånar alla är att laget bara har nätat en gång, som var ett straffmål. Det är konstigt med tanke på att det finns spetskompetens i form av Iago Aspas, Nolito, Santi Mina, Denis Suarez och Brais Mendez, som fick spela med det spanska landslaget i VM-kvalet. Efter att ha förlorat premiären mot de regerande mästarna Atletico Madrid med 1 - 2, blev det mållöst borta mot Osasuna och sedan en förlust hemma mot Athletic Bilbao med 0 - 1.

Som vanligt nuförtiden är det skador i Real Madrid. Dani Ceballos och Ferland Mendy är borta medan Toni Kroos är tveksam till start. Dock har Luka Modric och Nacho tränat med laget och kan komma att starta eller hoppa in. Framåt finns Karim Benzema, Eden Hazard, pånyttfödde Gareth Bale och formstarka Vinicius Junior i högform. I Celta Vigo saknas Kevin Vazquez, Jose Fontan och Miguel Baeza. Att ställas mot Real Madrid, i samband med att de återvänder till sin hemarena, blir en för tuff uppgift.

Real Madrid är så pass mycket bättre än Celta Vigo, på alla plan, att de borde klara av att vinna detta La Liga möte med fler än ett mål i marginal. Därmed lägger jag ett spel på att Real Madrid täcker asian handicap linan på -1,5 mål till Real Madrid.

Speltips Real Madrid - Celta Vigo:
1 asian -1,5 (samma som Real Madrid -1,5 mål) - odds 2.20 hos Nordicbet & Betsson .

---
Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Dani Carvajal, Eder Militao, Nacho Fernandez, Miguel Gutierrez, Federico Valverde, Carlos Casemiro, Luka Modric, Eden Hazard, Karim Benzema & Vinicius Junior.

Bekräftad startelva - Celta Vigo:
Matias Dituro, Hugo Mallo, Nestor Araujo, Jeison Murillo, Javi Galan, Renato Tapia, Brais Mendez, Denis Suarez, Franco Cervi, Santi Mina & Iago Aspas.
---

This is the stats tab
This is the post tip