Den regerande La Liga mästarna Real Madrid har en lämplig uppgift när Celta Vigo gästar dem på i ligaspelet. Real Madrid har självförtroendet på topp, efter att ha slagit Chelsea två gånger om i Champions League kvartsfinalen. Celta Vigo var i fin form, men har drabbats av en rätt så väntad formsvacka. Man väger för lätt i dessa sammanhang och riskerar att åka på ett nytt nederlag.

Med nio omgångar kvar av ligan kommer det bli svårt för mästarna att försvara sin titel. Ärkerivalen FC Barcelona är 11 poäng före. Dock är hoppet det sista Real Madrid förlorar. Barca har en måltorka, så det gäller att göra vad man kan i toppstriden. Formen är helt på plats hos Real Madrid, som har tre raka 2 - 0 segrar bakom sig, i alla tävlingssammanhang. Rodrygo Goes hade en bra dag på jobbet i veckan då han nätade lagets båda mål mot Chelsea på Stamford Bridge.

Celta Vigo gör en helt okej säsong. En mittenplacering vittnar om det. Efter en massa segrar kom en formdipp. Egentligen inget oväntat, då laget hade överpresterat - sett till materialet som finns för tränaren Carlos Carvalhal. Efter två raka kryssmatcher mot Almeria och Sevilla blev det en förlust sist då Mallorca kom på besök. Celta Vigo lyckades inte ens bryta ner det bortasvaga laget. Betydligt tuffare uppgift väntar på Santiago Bernabeu. Att resa hem med poäng i behåll blir svårt.

Ny storseger för Real Madrid?

Med ett stabilt försvar och anfallsstjärnor i världsklass och i högform är det svårt att se hur Celta Vigo, som har släppt in lite väl många mål på sistone, ska klara av att hålla tätt bakåt. Därmed läggs ett spel på att Real Madrid vinner ligamötet med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 0, 3 - 1, etcetera. Oddset ligger på exakt dubbla degen och är klart värt ett spel, i mitt tycke.

Speltips Real Madrid - Celta Vigo:
1 asian -1,5 (samma som Real Madrid -1,5 mål) - odds 2.00 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip