I den första av två semifinaler ställs Real Madrid och Chelsea mot varandra, där marängerna får inleda hemma på Alfredo Di Stéfano-stadion i Madrid. Båda lagen har spelat lysande både i gruppspelet, där de har vunnit sina respektive grupper, samt i slutspelet - där de har slagit ut stora lag, helt rättvist, i mitt tycke. Marknaden anser att mötet är relativt öppet där det är svårt att hitta en given favorit. Själv tar jag tydlig ställning och ger Real Madrid favoritskapet samt en stor chans till seger i det första mötet.

Real Madrid börjar få nyckelspelare tillbaka i grevens tid, lagom tills att allting ska avgöras. Dani Carvajal, en av turneringens bästa högerbackar genom alla tider, har återvänt efter ett längre skadeuppehåll, samt även anfallsyttern Eden Hazard. Kvar på skadelistan hittas Sergio Ramos, Lucas Vazquez och Ferland Mendy i försvaret. Ändå har Real Madrid klarat av att hålla nollan i de fyra senaste matcherna, bland annat i ett bortamöte mot Liverpool på Anfield. I slutspelet har Real Madrid klarat av att höja sig, oavsett formen i ligan, där de har slagit ut Atalanta (1 - 0 borta och 3 - 1 hemma) samt Liverpool (3 - 1 hemma och 0 - 0 borta). Det är alltid lika fascinerande att se hur Real Madrid hittar en sjunde växel när det kommer till Champions League turneringen.

Precis som Real Madrid, som strider om en ligatitel i spanska La Liga, har även Chelsea ligaspelet att tänka på, där de slåss om en topp 4 plats. Därutöver väntar FA Cup finalen mot Leicester. Bredden i Chelsea är dock stark nog för att klara av det tuffa spelschemat. Värre är det med målskyttet, där laget har haft svårt att övertyga både i ligan och Champions League. Slutspelet inleddes mot Atletico Madrid, som inte direkt gjorde några lysande insatser, även om inget ska tas ifrån Chelsea - som vann första mötet på neutral mark och returen i London. I kvarten mot Porto spelades två möten i Sevilla där Chelsea vann första gången med 2 - 0 men förlorade returen med 0 - 1. Överlag har Chelsea varit svårslagna sedan Thomas Tuchel tog över som tränare.

Både Real Madrid och Chelsea har lyckats hålla nollan i deras senaste matcher, fyra gånger för Real Madrid och tre för Chelsea, i alla tävlingar, så båda lagen är urstarka i sina defensiv. I anfallsspelet är Real Madrid, med en glödhet Karim Benzema på topp och Eden Hazard tillbaka från skada, samt mittfältarna Casemiro, Modric och Kroos på världsnivå, helt enkelt betydligt vassare. Detta, samt Real Madrids förmåga att spela en drömfotboll när det väl gäller, tippar jag fäller avgörandet i den första semifinalen.

Speltips Real Madrid - Chelsea:
1. Odds 2.50 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Nacho Fernandez, Eder Militao, Raphael Varane, Daniel Carvajal, Toni Kroos, Carlos Casemiro, Luka Modric, Marcelo Vieira, Vinicius Junior & Karim Benzema.

Bekräftad startelva - Chelsea:
Edouard Mendy, Andreas Christensen, Thiago Silva, Antonio Rüdiger, Cesar Azpilicueta, Ngolo Kante, Jorginho, Benjamin Chilwell, Mason Mount, Christian Pulisic & Timo Werner.
---

This is the stats tab
This is the post tip