Speltips: Real Madrid hcp -1 @ 1,66 - X3000 -

Seriefinal i La Liga mellan Real Madrid som ligger två poäng före Girona. Bakom dessa lag finner vi Barcelona och Atletico Madrid som inte gett upp hoppet om förstaplatsen.

Både Real och Girona kommer från kryssmatcher. Girona fick inte hål på Real Sociedad (0-0) medan Real snörpligt tappade poäng på stopptid mot Atletico Madrid.

På hemmaplan är Real starka och har 9-2-0 med målskillnaden 26-7.

Tränare Carlo Ancelotti är nog väldigt glad över att Aurelien Tchouameni är åter efter avstängning då det är trassel på försvarssidan. Eder Militao och David Alaba är långtidsskadade. Nacho Fernandez och Antonio Rudiger ska testas sent då duon dras med skadekänningar. Har även sen test framåt på Vinicius Junior som blev kvar på bänken mot Atletico. Den som var matchens lirare i derbyt var Brahim Diaz, inte bara för att han gjorde mål. Var ett ständigt hot och skapade mycket. Känns smart i spelet och finner ofta luckor och lösningar i offensiven. Att han inte får mer speltid beror på att det är så hård konkurrens i Real. Här borde inte Ancelotti kunna hålla honom utanför startelvan.

Gironas förlustnolla borta i fara

Girona håller fortfarande jämna steg med Real men man får lite känslan att det snart kommer en förlust och då kan det bli fler. 0-0 mot Almeria 14/1, 1-0 Celta 28/1 och senast 0-0 mot Real Sociedad. Krossen mot Sevilla 5-1 (21/1) var på hemmagräs och då hade Artem Dovbyk lekstuga med försvaret. Mot Sociedad saknades Dovbyk pga skada men här räknar tränare Michel med sin anfallsstjärna. Dock får inte Michel coacha den här matchen då han är avstängd. Även backarna Yangel Herrera och Daley Blind får se matchen från läktaren då duon senast tog säsongens femte gula kort. Tunga defensiva avbräck då man redan har David Lopez, Juanpe och Toni Villa borta med skador. Svårt att se Girona hålla nollan här men kan skapa framåt med spelare som Savio, Portu och Dovbyk (om han hinner bli skadefri).

Girona är så här långt obesegrade på bortaplan (8-3-0) men här kan mycket väl den första förlusten komma. Vi väljer att backa hemmalaget denna gång och tror att det blir vinst med ett par bollar för marängerna.

Spelet får bli Real Madrid -1 hcp som innebär att det blir vinst om Real vinner med två mål. Vinner Real med ett mål blir det insatsen tillbaka och blir det kryss eller seger för Girona så förloras insatsen.

Kör också TV-peng på Brahim Diaz (över 0,5 skott på mål @ 1,64 och mål i matchen @ 3,30)
This is the stats tab
This is the post tip