Speltips: Benjamin Sesko minst ett skott på mål @ 1,73 - Bethard -

Dags för retur i Champions Leagues åttondelsfinal där Real Madrid har ett 1-0 resultat att gå på från mötet på Red Bull Arena i Leipzig.

Real gick igenom gruppspelet utan poängtapp men en del segrar satt långt inne. Hade tyskt motstånd i form av Union Berlin i gruppen och vann mot dem hemma med 1-0 och borta med 3-2. Hade rätt tidigt avgjort gruppen men fann ändå motivation att vinna samtliga matcher och det tyder på bra moral i laget.

Ska rätt mycket till om man ska slarva bort förstaplatsen i La Liga. Har ryckt åt sig en sju poängsledning med elva matcher kvar, så hoppet om dubbeln lever fortfarande i allra högsta grad.

Skadeläget inte alls så illa längre. Jämfört med första mötet mot Leipzig är Antonio Rudiger och Jude Bellingham tillbaka. Har nu bara Thibaut Courtois, David Alaba och Eder Militao borta.

Finns i vanlig ordning gott om bra kraft framåt med spelare som Vinicius Junior, Rodrygo, Bellingham, Brahim Diaz och Joselu.

Slovensk power fixar degen?

Leipzig på femte plats i Bundesliga, en pinne bakom Dortmund som innehar sista Champions League platsen.

Vann sina matcher i gruppspelet mot de sämre lagen Young Boys och Röda Stjärnan men kunde inte ta nån poäng mot Manchester City. 1-3 hemma mot City och 2-3 borta. Ledde med 2-0 i halvtid i Manchester men föll med 0-3 i andra halvlek. Kan väl ändå ta med sig från det dubbelmötet att man kan göra mål mot bra motstånd. Hade rätt många bra chanser i första mötet mot Real men fick inte en bollen bakom en storspelande Andriy Lunin.

Inte heller Leipzig har någon lång frånvarolista. Backarna Lukas Klostermann och Mohamed Simakan borta pga av skada respektive avstängning.

Även bortalaget har fina fötter offensivt med Lois Openda, Xavi Simons, Dani Olmo och Yussuf Poulsen men den som sett bäst ut på slutet och som var närmast att hitta nät i första matchen är Benjamin Sesko. Är bara 20 och spås en lysande framtid. Skottvillig och träffar ofta mål när han provar bössan. Är stor och stark, nästan två meter och väger runt 90 kilo så ingen man flyttar på i första taget. Kan mycket väl finna målmaskorna här men vi säkrar upp och spelar honom som målträffare i matchen till 1,73 i odds.

Leipzig måste framåt och fegar sällan under tränare Marco Rose. 53-31 i målskillnad i Bundesliga och hade 13-10 i målskillnad i Champions Leagues gruppspel. Nu lär väl inte Real tokblåsa på framåt då de har en 1-0 ledning att gå på och haft en del matcher som gått under 2,5 mål på slutet. Även om vi tror på en del mål i matchen så blir huvudspelet på Sesko, då oddsen för båda lagen gör mål och över 2,5 mål känns lite väl låga för stunden.

Spelet sitter om Benjamin Sesko får iväg minst ett skott på mål under matchen.
This is the stats tab
This is the post tip