Det råder en enorm klasskillnad i den spanska La Liga när de nyblivna mästarna Real Madrid tar emot bottenlaget Levante på Santiago Bernabeu. När tre omgångar återstår av ligaspelet har Real Madrid hela 52 poäng fler i tabellen. Real Madrid har inget att spela för i La Liga. Dock vill tränaren Carlo Ancelotti studsa tillbaka efter derbyförlusten och hitta toppformen inför Champions League finalen. Levante har en minimal chans till att hålla sig kvar i högsta ligan, men väger på tok för lätt i ett sådant möte.

Efter att ha slagit ut Manchester City i semifinalen i Champions League roterades det kraftigt i startelvan hos Real Madrid. Hela sju nyckelspelare fick börja på bänken. Vissa av dem, som X-faktorn Karim Benzema, med 26 mål och 11 assist, fick aldrig ens hoppa in. Bland annat han och många fler har vilats och är redo att göra entre igen. För Real Madrid behöver ändå spela ihop sig och gärna ha ett par segrar i ryggen innan finalen mot Liverpool, som blir den allra sista tävlingsmatchen för säsongen.

Det kommer bli oerhört svårt för Levante att hålla sig kvar i La Liga. Dels för att de är extremt beroende av att andra bottenlag tappar poäng. Levante har sex poäng upp till Cadiz - som är på säker mark. Efter Real Madrid mötet väntar Deportivo Alaves och Rayo Vallecano. Spelschemat är gynsamt och formen är helt okej. Levante kommer till matchen med en 2 - 1 seger över Alexander Isak och hans Real Sociedad - där segermålet kom på en straff, på övertid. Alla marginaler var på Levantes sida.

Det är inte mycket som talar för att Levante ska få med sig något positivt resultat mot Real Madrid. Därmed blir det ett spel på att Real Madrid vinner matchen med -1 mål på asiatiskt handikapp. Insatsen återbetalas vid en seger med just ett mål. Förlust vid en Levante seger eller oavgjort i matchen. Vinst vid en Real Madrid seger med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1, etcetera.

Speltips Real Madrid - Levante:
1 asian -1. Odds 1.76 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Dani Carvajal, Eder Militao, Nacho, Ferland Mendy, Federico Valverde, Carlos Casemiro, Luka Modric, Rodrygo Goes, Karim Benzema & Vinicius Junior.

Preliminär startelva - Levante:
Dani Cardenas, Jorge Miramon, Ruben Vezo, Oscar Duarte, Rober Pier, Son, Nemanja Radoja, Pepelu, Gonzalo Melero, Dani Gomez & Jose Luis Morales.
---

This is the stats tab
This is the post tip