Speltips: Real Madrid - Liverpool

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2018-05-26 20:45
Land: Ukraina
Liga: Champions League
Odds: 2.25
Tips: 1
Mitt spel i CL-finalen: Real Madrid rak seger.

Glödhet final mellan två lag som såklart inte behöver någon närmare presentation.
Real med Ronaldo och rutinen.
Liverpool med Salah och presspelet.

Att Real Madrid klarar av pressen en CL-final innebär känns givet. De har två raka CL-titlar och en stomme som varit med längs den resan. Under säsongen har de blivit bättre och bättre. Fram till finalen har de slagit ut PSG, Juventus och Bayern Munchen - tre klara segerkandidater. Matcherna de inte vunnit i CL-slutspelet har varit returer efter att de satt sig i ett bra utgångsläge. Blir onekligen ett speciellt läge att gå in mot exempelvis Juventus hemma och leda med 3-0. Sen har de inte varit briljanta spelmässigt hela vägen fram - men det finns så mycket individuell kvalitét i laget att de ofta räckt ändå.

Liverpool har gjort en mycket bra säsong och högstanivån är skyhög. För mig har de dock imponerat som mest mot Man City. Dels i ligan och dels i dubbelmötet i CL. Man Citys sätt att spela har visat sig passa Liverpool helt perfekt. Mot de övriga bästa lagen i PL har Liverpool minusstatistik på Man Utd och Chelsea medan det är jämnt mot Spurs. Lätt CL-grupp där det blev två kryss mot Sevilla. I slutspelet har de förutom Man City slagit ut ett begränsat Porto och Roma. Med all respekt för Roma - men att ställas mot dem i en CL-semi är ju taget åtta dagar av sju sett till vilka andra lag man kan/brukar ställas emot.

Klart att en del matcher ligger långt bak och att det här Liverpool-laget vuxit under säsongen - men för mig bidrar de här resultaten till en viss osäkerhet kring hur de faktiskt klarar av det allra bästa motståndet.

X-faktorn är fronttrion med Salah (framför allt), Mane och Firmino. Lät tidigare i veckan som att Salah och Mane kommer Ramadan-fasta inför matchen. Om så blir fallet och hur mycket det eventuellt påverkar låter jag vara osagt, men positivt är det väl knappast men det är inget som borde påverka här.

Även om den här trion spelar på toppen av sin förmåga tycker jag Reals motsvarande x-faktor är på en liknande nivå i alla fall. När Liverpool varit som bäst (Citymatcherna och under den 45-60-minutersperiod de pulvriserade Roma) har de kunnat kapitalisera på motstånd som spelat dem rakt i händerna. Bollvinst i bra läge och snabb omställning. Real måste ha lärt sig den läxan och lär inte bjuda på lika mycket.

Tycker Real är rättmätiga favoriter och med tanke på att de inte vunnit något i år tror jag de kommer vara extremt hungriga här, trots att en titel innebär tredje raka. För mig har de ett bredare register av anfallsvapen och är bättre spelare för spelare.

Kaffe kaka, tredje raka - Vamos!

  Real Madrid - Liverpool
Spela på Speltips Real Madrid - Liverpool
Polsater - 25 Maj 2018 - 10:49
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Jimsson - 2018-05-25 23:12

Ni snackar.
Tar inte Livepool detta med 1-3 fulltid, så tar man det på övertid alt. straffar när det står 2-2 efter dom 90+
(Gultkort Mane? Man vet ju själv hur det kan vara om man inte har käkat(fastat))
/

Karlander - 2018-05-25 21:43

Historia är garanterat en faktor. Klart som fan att det spelar in att varenda spelare i Real Madrid har rutin från tidigare Champions-League finalspel, medans de flesta i Liverpool knappt har erfarenhet av Champions League spel innan i år.

LFC1892 - 2018-05-25 10:58

Du kan vrida och vända på den här matchen hur mycket du vill. Historia från förra året hör inte till denna match. Van dijk var inte med förra året, likaså Robertson, sist men inte minst Mo Salah. Plus hit minus dit, mot Chelsea sist så vilade Liverpool spelare och lät Alexander-Arnold bl.a. spela mittfältare. Kommer bli en grym final 3,25 på Liverpool är taget


Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
20:00  Extremadura - Lugo
Fotboll - La Liga 2 - X2
2.05
20:15  Kanada - Finland
Ishockey-VM - VM 2019 - 1
1.90
20:30  Atalanta - Sassuolo
Fotboll - Serie A - Under 3,5 mål
1.91
20:30  Roma - Parma
Fotboll - Serie A - 2 asian hcp +2,5
1.63
12:00  Fritz - Tomic
Tennis - Franska Öppna - Fri -6.5 games
1.77
17:00  Opelka - Garin
Tennis - Franska Öppna - Över 38,5 games
1.83
19:00  Hammarby - IFK Norrköping
Fotboll - Allsvenskan - X2
1.77
19:00  Västerås SK - Norrby
Fotboll - Superettan - 2 (asian +0)
2.10
21:00  Deportivo - Mallorca
Fotboll - La Liga 2 - BLGM
2.00

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Livestreaming