I den första av två kvartsfinaler möts två av de mest framgångsrika lagen i Champions League historia när Real Madrid tar emot Liverpool på Alfredo Di Stefano Stadium. Det är ett vidöppet möte hos spelbolagen, trots att Real Madrid, som har vunnit tävligen 13 gånger, gång på gång har visat sig ha en högre växel när det väl gäller i Champions League. Liverpool har haft en halvtaskig form efter årsskiftet men har rest sig och kommer till matchen med tre raka segrar, utan insläppt mål. Även Real Madrid har försvarat sig urstarkt i ligan och Champions League, så något målkalas mellan två stormakter kan jag inte se i första mötet.

Real Madrid har vunnit Champions League turneringen fyra gånger under de senaste sju åren. I gruppspelet denna säsong blev det tre segrar på sex matcher, vilket ändå räckte till en första plats i tabellen. Därefter blev det två segrar mot Atalanta, där Real Madrid, trots avbräck i defensiven, lyckades hålla nollan i Bergamo och vann sedan hemmamötet med 3 - 1, då Atalanta spelade extremt offensivt i syfte att vända underläget. Under denna säsong har Real Madrid haft sina problem med formen men trenden har vänt och de har vunnit nio av sina senaste elva matcher, i alla tävlingar, där det senast blev 2 - 0 hemma mot Eibar.

Real Madrid har tre poäng upp till tabellettan Atletico Madrid i den spanska La Liga och slåss därmed också om ligatiteln. Även Liverpool slåss om en topplacering i ligaspelet, där de parkerar på en sjätte plats med åtta omgångar kvar av Premier League.

Det är ingen tvekan om att Premier League säsongen har varit en stor besvikelse för Liverpool, som inte kommer att försvara ligatiteln. Däremot har de en bra chans att komma bland de fyra första i toppen, eftersom de bara har två poäng upp till tabellfyran Chelsea (och 25 poäng upp till tabellettan Man City). I Champions League har Liverpool vunnit sin grupp och besegrat Leipzig i slutspelet med siffrorna 2 - 0, två gånger om. Efter returmötet mot Leipzig har de spelat 1 - 0 mot Wolves och senast 3 - 0 mot Arsenal, där Liverpool gjorde en av säsongens allra bästa prestationer och lyckades hålla nollan för tredje matchen i rad.

Real Madrid kommer återigen att få klara sig utan lagkaptenen och mittbacken Sergio Ramos, som dras med en vadskada, medan mittbackskollegan Raphael Varane har testats positivt för Corona. Högerbacken Dani Carvajal och mittfältaren Federico Valverde, som har tränat med laget, väntas inte vara helt fit-for-fight och börjar förmodligen på bänken. Mittfältaren Toni Kroos och anfallaren Vinicius Junior satt på bänken mot Eibar och väntas å andra sidan starta matchen. I Liverpool är lagkaptenen Jordan Henderson fortsatt skadad samt mittbackarna Joel Matip, Joe Gomez och Virgil van Dijk. Utan dessa avbräck har både Real Madrid och Liverpool lyckats hålla tätt bakåt i ligaspelet och visat en stor styrka, vilket är så klart väldigt imponerande.

Då både Real Madrids och Liverpools form, trots ett flertal defensiva avbräck, har förbättrats i deras senaste matcher är det svårt att förutspå vinnaren av den första bataljen. Båda lagen kommer att vara måna om att få med sig ett bra resultat innan returmatchen på Anfield, som spelas den 14 april. Eftersom båda lagen har försvarat sig ypperligt tvivlar jag på att vi bjuds på en målfest. Därmed är chansen stor att vi får se som mest två mål totalt och därför lägger jag ett spel på under 2,5 mål i matchen.

Speltips Real Madrid - Liverpool:
Under 2,5 mål - odds 2.04 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Lucas Vazquez, Eder Militao, Nacho Fernandez, Ferland Mendy, Carlos Casemiro, Luka Modric, Toni Kroos, Vinicius Junior, Marco Asensio & Karim Benzema.

Bekräftad startelva - Liverpool:
Alisson Alisson, Andrew Robertson, Ozan Kabak, Nathaniel Phillips, Trent Alexander-Arnold, Fabinho, Naby Keïta, Georginio Wijnaldum, Sadio Mane, Diogo Jota & Mohamed Salah.
---

This is the stats tab
This is the post tip