Speltips: Real Madrid 1 asian -1,5 @ 1,72 - X3000 -

Real Madrid har tagit över serieledningen i La Liga från sensationslaget Girona. Mycket talar för att man nu inte kommer släppa förstaplatsen i från sig. Samtidigt som Real möter Mallorca så ställs Girona mot tabelltrean Atletico Madrid (som i sin tur är på samma poäng som fyran Barcelona).

Hemma på Santiago Bernabeu är Real en maskin som har sju vinster och ett kryss på åtta matcher. Målskillnaden går inte heller av för hackor, 21-4. Brukar sätta fart från början och ösa på framåt något som ofta resulterar i ett tidigt mål att bygga vidare på. Fick inte hål på Vallecano 5/11 men i övrigt har man 4-0 (Osasuna), 5-1 (Valencia), 2-0 (Granada) och 4-1 (Villarreal) som senaste resultat.

Hoppas till denna match ha brassen Vinicius Junior åter efter skada. Landsmannen Rodrygo, Brahim Diaz och Joselu är också bra framåt. Den som dock hålls högst är så klart Jude Bellingham som är lagets bäste målskytt med 13 mål på 16 matcher. När det gäller defensiven så finns det skador att ta hänsyn till. Målvakten Thibaut Courtois är långtidsskadad men Kepa Arrizabalaga & Andriy Lunin är två bra ersättare som delat på sysslan och gjort det på ett fint sätt. Backarna David Alaba och Eder Militao räknar inte heller med spel på ett bra tag medan Ferland Mendy snart är åter. Dani Carvajal har stått över några matcher men bör vara fit nu. Nacho Fernandez åkte på rött senast och är därmed avstängd här.
Kris? Nja Antonio Rudiger och Fran Garcia finns ju att tillgå och Aurelien Tchouameni kan hoppa in bredvid Rudiger i mittlåset. Sen lär ju Real äga det mesta av bollinnehavet så ingen jätteknipa att man saknar pjäser i försvaret.

Real hemma är ingen lek

Mallorca känns lite bättre än vad tabellen visar. Att laget bara ligger på 14e plats beror till stor del att laget har svårt att avgöra matcher till sin fördel. Hela nio av arton matcher har laget kryssat i och bara tre matcher har slutat med seger. Senast laget fick stryk var faktiskt när man var i huvudstaden och besökte Reals granne Atletico. Efter den torsken tre oavgjorda och två segrar. Värt att notera är dock att fyra av dessa fem har man spelat hemma på ön och den enda bortamatchen var mot jumbon Almeria (0-0).

Mallis är inte speciellt ofta inblandade i målrika historier och målskillnaden är 17-22 på 18 matcher. Får här klara sig utan avstängde ytterspringaren Jaume Costa. Sena tester på Toni Lato (b), Omar Marscarell (m) och Vedat Muriqi (a) medan försvararen Martin Valjent beräknas tillbaka först i slutet av månaden. Har inte samma bredd i truppen att ersätta frånvarande spelare som dagens motståndare.

Mallorca kommer så klart försöka hålla tätt så länge som möjligt men Real i Madrid är ingen lätt uppgift. Vi tror inte marängerna gör något misstag hemma och vinner tämligen bekvämt med minst två mål.

Spelet sitter om Real Madrid vinner med minst två mål.
This is the stats tab
This is the post tip