Real Madrid måste hitta tillbaka direkt till vinnarspåret när Osasuna gästar dem i den spanska La Liga. Anledningen är att toppstriden är jämnare än på många år. Ovanför sig har Real Madrid lillebrodern Atletico Madrid, som har två poäng fler till antal. Barcelona, med en match mindre spelad, har lika många poäng som Real Madrid. Så med fem omgångar kvar är det bara segrar som räknas. Osasuna är ett mittenlag som har en förlust i ryggen och som inte ska kunna sätta käppar i hjulet för stormakten.

Formen är inte direkt den allra hetaste i Real Madrid lägret. Det har en del att göra med skadeavbräcken som har varit. Dessa är dock nästan helt förbi, då flera spelare redan har återvänt, som Carvajal och Hazard. Lagkaptenen Ramos är också spelklar, men kan komma att inleda från bänken. Så det är bara Ferland Mendy kvar, samt truppspelarna Lucas Vazquez och Federico Valverde. Trots att ett returmöte i semifinalen av Champions League väntar måste Real Madrid fokusera på ligaspelet.

Det är en match i taget som gäller säsongen ut. Real Madrid har visat sig vara starkare än någonsin i sitt försvarsspel. De har bara släppt in ett mål, som kom mot Barcelona, under de fem senaste ligamatcher. I veckan spelade de Champions League där det blev 1 - 1 mot Chelsea. Innan dess blev det mållöst mot Real Betis, där Real Madrid hade massvis av lägen med lyckades inte hitta nätet. Desto lättare blir det mot Osasuna, som spelar lite för naivt för deras eget bästa, men det går inte att klandra dem.

Osasuna har ingenting att spela för. Det har nio poäng upp till hungriga och formstarka lag som krigar om Europa platser. Det är tio poäng ner till bottenträsket. Så Osasuna spelar avslappnat och kör på bara. På vinst eller förlust. Därmed har det blivit segrar över Villarreal, Elche och Valencia, men också mållöst mot Getafe och en förlust mot Celta Vigo med siffrorna 1 - 2 senast. Eftersom en ligatitel står på spel för Real Madrid litar jag på att de reser sig och vinner komfortabelt, med fler än ett måls marginal.

Speltips Real Madrid - Osasuna:
1 asian -1,5 (samma som Real Madrid -1,5 mål). Odds 2.12 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

Unibet livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Marcelo, Eder Militao, Raphael Varane, Alvaro Odriozola, Carlos Casemiro, Antonio Blanco, Eden Hazard, Karim Benzema, Vinicius Junior & Marco Asensio.

Bekräftad startelva - Osasuna:
Sergio Herrera, Manuel Sanchez, David Garcia, Aridane Hernandez, Nacho Vidal, Lucas Torro, Jon Moncayola, Roberto Torres, Ruben Garcia, Ezequiel Avila & Javi Martinez.
---

This is the stats tab
This is the post tip