Det är en fördel till Paris Saint-Germain i returen i åttondelsfinalen mot stormakten Real Madrid på Bernabeu i Champions League. Det första mötet på Parc des Princes såg länge ut att sluta mållöst. Dock blev Kylian Mbappe, som länkas starkt till Real Madrid, matchvinnaren i den 94:e minuten. Real Madrid har en tung uppgift när de behöver vända underläge. Dock är de mer än fullt kapabla till att lyckas. Detta då formen är helt på topp. Samt att PSG har visat sig vara sårbara i bortaspelet i turneringen.

Redan i det första mötet visade Real Madrid styrkan i Paris. Dock valde tränaren Carlo Ancelotti en mer defensiv taktik. Som inte riktigt gick hem - med facit i hand. Målvakten Thibaut Courtois räddade en straff från Lionel Messi. Samt att han fick göra ett par ytterligare svettiga räddningar. Sedan dess har Real Madrid totalt dominerat sina matcher i La Liga. Deportivo Alaves, Rayo Vallecano och Real Sociedad har slagits på raken. Med 8:1 i målskillnad. X-faktorn Karim Benzema är upp i 20 ligamål.

Till returen finns det ett avbräck på det centrala mittfältet. Städgumman Carlos Casemiro är avstängd. Likaså Ferland Mendy, som drog på sig sitt tredje gula kort i turneringen. Då Federico Valverde är tillbaka från skada är han en bra ersättare till Casemiro. I försvaret går det att rotera så ingen fara skedd. Även gästerna PSG har ett par frågetecken. Bland annat på Kylian Mbappe, som blev stämplad på träningen av Idrissa Gueye. Han är tveksam till start, precis som Leandro Paredes och Ander Herrera.

PSG kommer till returen från en platt ligamatch mot titelutmanaren Nice. Det blev en 0 - 1 förlust på Allianz Riviera, där Andy Delort nätade segermålet strax innan fulltid. Dock skapade PSG inte så mycket. Bara två skott på mål. Nice skapade desto mer. Kanske fanns returen i Champions League i tankarna. Inte så konstigt med tanke på att PSG leder Ligue 1 med 13 poäng före Nice. Dock blev det en förlust innan dess också på bortaplan mot Nantes med 1 - 3. Samt noll segrar på bortaplan i Champions League gruppspelet. Så PSG har en akilleshäl - som Real Madrid mycket väl kan komma att ta vara på och utnyttja.

Samtidigt är Real Madrid rejält hemmastarka. De har 10 segrar, 4 kryss och noll förluster på hemmaplan i La Liga. Därmed blir det ett spel på att Real Madrid går vidare i Champions League, antingen genom en seger efter fulltid, övertid eller på straffar.

Speltips Real Madrid - PSG:
Real Madrid Vidare. Odds 3.30 hos Bethard & FastBet .

---
Preliminär startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Marcelo, David Alaba, Eder Militao, Dani Carvajal, Eduardo Camavinga, Federico Valverde, Luka Modric, Vinicius Junior, Karim Benzema & Marco Asensio.

Preliminär startelva - PSG:
Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi, Marquinhos, Presnel Kimpembe, Nuno Mendes, Danilo Pereira, Idrissa Gueye, Marco Verratti, Lionel Messi, Kylian Mbappe & Neymar.
---

TV: Formstarke Melker går för 13 rätt igen!





This is the stats tab
This is the post tip