Real Madrid:

Real Madrid ska försöka återta andraplatsen i La Liga från lokalrivalen Atlético Madrid, som med tre omgångar kvar att spela har en poäng mer än Los Blancos. Real föll tungt borta mot Valencia, 0-1 senast, i en match som kom att handla betydligt mer om rasistskandalen kring Vinícius Júnior – som senare i matchen även visades ut efter VAR-bedömning efter ett slag mot en Valencia-spelare. Det röda kortet har dock dragits tillbaka i efterhand – men brassestjärnan kommer trots det inte till spel mot Rayo, då han inte är med i truppen på grund av knäbesvär. Trots att Real förblev mållösa på Mestalla så skapade Madrid-laget en hel del målmöjligheter och noterades för 2.09 i xG utan att hitta en väg förbi en storspelande Giorgi Mamardashvili i Los Chés mål.

Utöver Vinícius frånvaro är det nog annars sannolikt att Carlo Ancelotti väljer att göra lite förändringar i startelvan gentemot matchen på Mestalla, där spelare som Dani Carvajal, David Alaba, Luca Modric, Rodrygo, Toni Kroos och Fede Valverde alla fick förpassade till bänken efter kölhalningen på Etihad för en vecka sedan, när Manchester City vann överlägset med 4-0. Ancelotti lär dock vara angelägen om att avsluta säsongen starkt och återvända till segerspåret i derbyt mot Rayo.

Rayo Vallecano:

Rayo har inte heller varit i någon vidare form på sistone. Andoni Iraolas lag, som i stora drag gjort en så fin säsong, har nu halkat ner till en elfteplats i La Liga-tabellen, vilket gjort att luften gått ur lite grann. Europaplatserna är nog bortom räckhåll – fyra poäng och tre lag separerar upp till sjundeplatsen - och man behöver inte oroa sig för att dras med i någon nedflyttningsstrid, så Rayo sitter i något av ett ingenmansland inför de avslutande omgångarna.

Rayo föll hemma mot nedflyttningshotade nästjumbon Espanyol senast, 1-2, och har förlorat tre av lagets fyra senaste matcher. Undantaget var en seger mot ett annat bottenlag, Valladolid, hemma på Vallecas, där man tar majoriteten av sina poäng. Bortaformen har inte varit bra på sistone med fem förluster och två kryss på de sju senaste, där man dessutom släppt in 15 mål.

Real vill återta andraplatsen

Oddset på den raka ettan har sjunkit de senaste dagarna och är nu nere på 1,45. Jag tror ändå Real, som bara har ligan kvar att fokusera på och som lär vilja återta andraplatsen från Atlético, har goda chanser mot ett formsvagt Rayo. Ett alternativ skulle kunna vara Real Madrid & Över 1.5 mål finns till 1,61 hos Lucky Sports . Rayo har gått över 2.5-målslinan i deras åtta senaste matcher
This is the stats tab
This is the post tip