Real Madrid:

Carlo Ancelottis gäng tuggar på och ligger efter fem omgångar på full pott i La Liga, där Los Blancos står noterade för fem raka segrar och 10-3 i målskillnad. I helgen ställde ett bra Real Sociedad till lite besvär när man tog ledningen på borta bortaplan när stekhete Takefusa Kubo gjorde förarbetet till Ander Barrenetxea, men Real Madrid är mästare på att finna vägar till seger och vände på nytt och vann med 2-1 efter mål av Fede Valverde och Joselu.

Vi vet som bekant hur bra sommarens prestigevärvning Jude Bellingham inlett i sin nya klubbdress, där den unge engelsmannen redan varit tungan på vågen vid flera tillfällen. Han lär få nyckelroll på nytt, mot bekant motstånd från Tyskland, i sin falsk nia-liknande roll (även om det blir lite annorlunda med Joselu framför, jämfört med säsongsinledningen när han lirade mellan brasseduon Rodrygo och Vinicius Jr.

Vini är alltjämt borta, även om han och sommarvärvningen Arda Güler närmar sig comeback. Sedan tidigare saknas både Éder Militão och Thibaut Courtois.

Union Berlin:

Vilken häftig resa det lilla doldisgänget från Berlin genomfört de senaste åren, när Urs Fischers gäng år efter år överträffat förväntningarna. Efter fjolårets fjärdeplats i Bundesliga ska Union Berlin således spela Champions League – en smått surrealistisk mening att skriva, men ett rättvist betyg på hur fint klubben skötts det senaste decenniet. Och det finns sämre platser att göra entré i den mest prestigefyllda av klubblagsturneringar än att gästa mesta mästarna i den spanska huvudstaden.

Union kommer från två raka nederlag i Bundesliga, efter att ha förlorat mot RB Leipzig – 0-3 efter att Kevin Volland visats ut i den andra halvleken – och nu senast 2-1 borta mot Wolfsburg. Robin Gosens nätade på nytt mot Mattias Svanbergs Wolfsburg och wingbacken har inlett fint sedan flytten från Inter i somras. Union har annars förstärkt rejält under sommaren med en rad nyförvärv, där det inte är otänkbart att det tar lite tid innan Fischer kommer helt till rätta med sitt lag.

Huvudstadsklubben är utan Andras Schaefer, Rani Khedira och Laurenz Dehl. Mot Wolfsburg senast inledde Josip Juranovic, Sheraldo Becker och Lucas Tousart på bänken, och lär knacka på dörren till startelvan här.

Real Madrid trivs i CL

Jag är så imponerad av resan Union Beriln gjort – och fortfarande gör – och tycker det är en så häftig och hoppingivande historia. Här tror jag dock det kommer bli en riktigt tuff utmaning för Urs Fischers lag. Det är inget snack om att Real Madrid är det klart starkare laget, och vi vet ju hur mycket Los Blancos trivs i den här turneringen. Jag tror Union får en tuff resa till den spanska huvudstaden. Real -1.25 finns till 1,88 hos Bethard.
This is the stats tab
This is the post tip