I den sista omgången av den spanska La Liga tar de regerande mästarna Real Madrid emot Villarreal på Alfredo Di Stefano-stadion. Real Madrid ligger på en andra plats och har två poäng upp till tabellettan Atletico Madrid, som spelar sin sista match borta mot Valladolid. Real Madrid har inte allting i sina händer utan måste förlita sig på en skräll från Valladolids sida. I tillägg ska Real Madrid besegra Villarreal, som krigar om en Europa League plats. Det väntas inte bli något enkelt möte för Real Madrid.

Det är helt makalöst att Real Madrid fortfarande har en chans att vinna liga, med en omgång kvar att spela. Det finns inget lag i världen som har haft fler skador i truppen än marängerna. Man brukar dra en streck runt 20 skador per säsong och mena att det är mycket redan där. I februari publicerades flera artiklar kring att Real Madrid var uppe i 41 skador och att det var bedrövligt. Innan säsongen ska rundas av är Real Madrid uppe i över 60 (!) skador denna säsong och då är inte Corona-viruset inkluderat.

Laget har matchats hårt, där det blev spel i Champions League ända fram till semifinalen då Chelsea slog ut dem. Med två raka segrar över Granada och Athletic Bilbao och en kryssmatch mot Sevilla sedan dess har Real Madrid ändå visat fin form. Skadeläget fortsätter att vara kritiskt där Sergio Ramos, Ferland Mendy, Dani Carvajal och Lucas Vazquez fortfarande är i sjukstugan. Mittbacken Raphael Varane har tränat med laget och väntas komma till start, men inte Toni Kroos pga Covid 19.

Villarreal är ett lag som ska tas på fullaste allvar. De har nått en Europa League final mot Man United, som ska spelas fyra dagar efter detta möte. En vinst skulle ge Villarreal en direktbiljett till Champions League, men det är inget som ska tas ut på förhand. Fram till dess behöver de säkra sin Europa League plats, där konkurrensen är väldigt hård. Tabellägget ser ut som följande:

5. Real Sociedad - 59 poäng.
6. Real Betis - 58 poäng.
---
7. Villarreal - 58 poäng.

Inför den sista omgången ligger Villarreal ohotade på en Europa Conference League plats. Betis har lika många poäng och sitter på en Europa League plats. Motivationen är hög i Villarreals trupp som är mer än kapabla till att ställa till med stora bekymmer för Real Madrid. Säsongens första inbördes möte på Estadio de la Ceramica slutade 1 - 1. Även detta möte väntas blir stentufft.

Därmed lägger jag ett spel på att Villarreal täcker handikapp linan på +1,5 mål, vilket innebär en förlust vid två eller fler måls seger för Real Madrid (2–0, 3–1, etc.) och vinst vid en ett måls seger för Real Madrid, oavgjort i matchen eller en rak Villarreal seger.

Speltips Real Madrid - Villarreal:
2 asian +1,5. Odds 1.75 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

Unibet streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Alvaro Odriozola, Raphael Varane, Eder Militao, Miguel Gutierrez, Federico Valverde, Carlos Casemiro, Luka Modric, Vinicius Junior, Karim Benzema & Marco Asensio.

Bekräftad startelva - Villarreal:
Geronimo Rulli, Mario Gaspar, Raul Albiol, Pau Torres, Alfonso Pedraza, Yeremi Pino, Etienne Capoue, Daniel Parejo, Manu Trigueros, Carlos Bacca & Gerard Moreno.
---

This is the stats tab
This is the post tip