Stormakten Real Madrid kan temporärt gå upp i serieledning när Villarreal gästar dem på Santiago Bernabeu, i den spanska La Liga. Även om det blev ett kryss sist i ligaspelet även formen riktigt bra. Detsamma går inte att säga om Villarreal, som har halkat till den nedre halvan av tabellen. Dock har gästerna anfallsvapen i massor, som ändå kan göra detta till en underhållande batalj.

Trots en hel del skadebekymmer har Carlo Ancelotti lyckats utmärkt med Real Madrid. I Champions League gruppspelet blev det en full pott. Sex segrar av sex möjliga. I veckan besegrades Union Berlin i Tyskland med 3 - 2. Det är inte bara i den finaste turneringen av alla som laget har varit framgångsrikt fram i banan. Jude Bellingham leder skytteligan i Spanien med 12 fullträffar. Rodrygo har 6 ligamål och Joselu ligger på 5 baljor. Att näta 34 gånger efter 16 omgångar vittnar om ett anfallsspel i världsklass.

Villarreal brukar steppa upp när de ställs mot Real Madrid. De två senaste inbördesmöten har vunnits av Villarreal. Ytterst lite talar för en tredje raka viktoria. Säsongen har nämligen inte motsvarat några förväntningar. Att ta 16 poäng efter lika många omgångar är långt under deras nivå. Något spel ute i Europa kan bli svårt då Marcelino och hans gäng är 13 poäng efter sjätte platsen i tabellen. I Europa League har det dock gått bra, där det blev en gruppseger efter att Rennes slogs med 3 - 2 i veckan.

Skador öppnar upp!

Hos Real Madrid är det fortsatt avbräck på målvakten Thibaut Courtois och mittbacken Eder Militao. Dani Carvajal, Vinicius Junior, Eduardo Camavinga och Arda Guler finns också i sjukstugan. Aurelien Tchouameni på mittfältet är tveksam till start.

Offensiva vapen hos gästerna i form av Gerard Moreno, med 8 ligamål och Alexander Sørloth, med 6 ligamål, gör att sannolikheten för minst ett bortamål är stor. Däremot är det ytterst lite som talar för att Villarreal, med 29 insläppta mål i ligaspelet, ska klara av att hålla tätt bakåt.

Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på en rak etta i matchen, i kombination med att båda lag gör mål. Till en bit över dubbla pengar i odds.

Speltips Real Madrid - Villarreal:
1 + BLGM. Odds 2.30 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip