Den enda professionella matchen i Spanien på måndag spelas i den andra ligan där Real Oviedo på Estadio Carlos Tartiere tar emot Zaragoza. Av någon oförklarlig anledning är Real Oviedo en klar favorit i mötet, medan det i mitt tycke är jämt skägg mellan lagen. Dessutom har Real Oviedo tidigare haft det svårt mot Zaragoza, vilket jag också är övertygad om blir fallet även i detta möte.

Efter sex spelade matchen befinner sig Real Oviedo på den nedre halvan av tabellen där de har vunnit två matcher, spelat två oavgjorda och förlorat två matcher. Senast blev det dock 1-2 förlust borta mot näst-jumbon Albacete, där Real Oviedo gjorde en platt match. Formen är inte riktigt på topp för Real Oviedo, där det har varit stora bekymmer att skapa något bra offensivt. Det senaste mötet för Real Oviedo mot Zaragoza slutade mållöst senast och även denna gång blir det jobbigt för hemmalaget.

Efter en trög ligaöppning har Zaragoza kommit igång nu. I cupen vann de hemma mot Lugo med 1-0 och senast blev det 1-1 hemma mot Gimnastic. Det har sett helt okej ut både defensivt och offensivt under just dessa två senaste matcher, så inför mötet mot Real Oviedo ska Zaragoza på allvar kunna utmana om poäng.

De fem senaste inbördes möten har slutat med följande resultat:

Real Oviedo 0 - 0 Zaragoza
Zaragoza 2 - 1 Real Oviedo
Zaragoza 1 - 0 Real Oviedo
Real Oviedo 1 - 0 Zaragoza
Zaragoza 5 - 2 Real Oviedo

I endast en av fem senaste möten har Real Oviedo tagit samtliga tre poäng. Med tanke på vilka former båda lagen befinner sig i just för tillfället så ser jag detta som ett öppet möte. Därmed finner jag ett hav av värde på att Zaragoza åtminstone ska ta en poäng i matchen och lägger ett spel på X2 i matchen till 1.98 i odds hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip