På Anoeta tar Real Sociedad emot Atletico Madrid i en nästan öppen match, där Atletico Madrid är endast småfavoriter till seger. Detta borde också bli en tuff match, då båda lagen har spelat lysande på sistone. Dock har jag väldigt svårt att tro på någon målexplosion - det brukar ju ändå inte vara fallet än Atletico Madrid spelar borta mot tuffa lag. Så det är av stort intresse att kika närmare på ett spel där båda lag inte gör mål till strax under dubbla pengarna.

Oj, vad Real Sociedad har spelat bra på sistone, speciellt defensivt. De har på de tre senaste matcherna ett resultat och en målskillnad på 6-0. Alltså, sex mål gjorda och inget insläppt mål. Det började med det mållösa mötet borta mot Eibar, som följdes av 5-0 hemma mot Girona och senast blev det 1-0 borta mot Las Palmas. Imanol Alguacil har verkligen hittat en effektiv 4-2-3-1 formation som är starka defensivt, där de håller tätt och samtidigt lyckas göra mål. Det blir dock mycket svårare att göra något mål på det laget som har släppt in minst antal mål bakåt.

Det såg riktigt bra ut i 3-0 segern hemma mot Levante senaste, där Atletico Madrid försvarade sig fantastiskt och aldrig riktigt riskerade att släppa in något mål. På de fyra senaste ligamatcherna har Atletico Madrid endast släppt in ett mål - vilket kom "borta" mot storebror Real Madrid, givetvis av Ronaldo (som gör mål på allt nuförtiden). Detta visar hur svårt det är att göra mål på Atletico Madrid. Det är full manskap i truppen utom Lucas Hernandez, som ändå inte är ordinarie. Han är den enda avstängningen i laget. Diego Costa saknas fortfarande i anfallsspelet. En ytterligare faktor som talar för ett målsnålt möte är att defensive Thomas är tillbaka efter sin avstängning, på det centrala mittfältet. Det är stabilt.

Om vi tittar på de fem senaste inbördes möten så har de slutat på följande sätt:

Fotboll LaLiga: 2/12, 2017
Atletico Madrid 2 - 1 Real Sociedad

Fotboll LaLiga: 4/4, 2017
Atletico Madrid 1 - 0 Real Sociedad

Fotboll LaLiga: 5/11, 2016
Real Sociedad 2 - 0 Atletico Madrid

Fotboll LaLiga: 1/3, 2016
Atletico Madrid 3 - 0 Real Sociedad

Fotboll LaLiga: 18/10, 2015
Real Sociedad 0 - 2 Atletico Madrid

Endast ett av de fem senaste möten har slutat med att båda lag har gjort mål på varandra. Formen är väldigt god defensivt för båda lagen och då finner jag ett stort värde i att spela på att båda lag inte gör mål till 1.90 i odds och lägger ett spel hos Unibet .
---
Preliminär startelva Real Sociedad: Tono, Aritz Elustondo, Diego Llorente, Raul Navas, Kevin Rodrigues, Asier Illarramendi, David Zurutuza, Adnan Januzaj, Sergio Canales, Mikel Oyarzabal & Willian Jose.

Preliminär startelva Atletico Madrid: Jan Oblak, Sime Vrsaljko, Jose Gimenez, Diego Godin, Juanfran, Koke, Gabi, Thomas, Saul Niguez, Fernando Torres & Antoine Griezmann.
---

This is the stats tab
This is the post tip