Omgång 17 av den spanska La Liga inleds på Anoeta där Real Sociedad ska ta emot Alaves. Marknaden har Sociedad som en favorit till strax under dubbla pengar, vilket också är korrekt. Dock ser marknaden denna match som målsnål - förmodligen då Alaves har haft problem att göra mål på sistone, trots att ha spelat med en offensive uppställning senast. Däremot ska inte Sociedad ha några problem med att göra mål på hemmaplan i nuläget och jag räknar med att de gör minst två stycken mot Alaves.

När lagen möttes förra säsongen lyckades Sociedad göra just två mål under båda möten. Se här:

La Liga: 4/3, 2018
Sociedad 2 - 1 Alaves

La Liga: 14/10, 2017
Alaves 0 - 2 Sociedad

Högerbacken Andoni Gorosabel (som har spelat 7 av 16 ligamatcher) bröt foten senast mot Getafe men där finns det ersättare och det ska inte påverka denna rek. Sociedad kommer från en 0 - 1 förlust borta mot Getafe, där det är svårt att göra mål. Även om Sociedad har två raka förluster i ligan så har de ändå spelat bra och gjort mål på hemmaplan. Alaves är en motståndare som dessutom passar dem spelmässigt, så det fina målskyttet ska fortsätta här.

Tidigare under säsongen hade Sociedad problem med målskyttet men på sistone har det lossnat, speciellt på hemmaplan. Där har det blivit ett mål mot Valladolid, samt två mål mot Celta Vigo - en gång i cupen och en gång i ligan. Kvalité finns utan tvekan, med spetsar som Juanmi & Willian Jose, samt Mikel Oyarzabal och Sandro Ramirez på mittfältet och Adnan Januzaj och Jon Bautista som alternativ. Asier Garitano har massvis av målskyttar att välja och vraka mellan till detta möte.

Alaves kommer till mötet efter en mållös match hemma mot Athletic Bilbao. Där var det inga större problem att hållan nolla för Alaves, eftersom Bilbao spelade extremt defensivt, under sin nya tränare som bygger laget bakifrån. Det är egentligen inga konstigtheter. Däremot blir det tuffare för Alaves när de spelar borta, där de inte alls har varit så framgångsrika, med 5 förluster på 8 spelade bortamatcher. Senast blev det 0 - 3 mot Atletico Madrid borta och dessförinnan 1 - 2 mot Girona i cupen.

Jag är övertygad om att chanserna är goda att Sociedad även i detta möte ska klara av att göra minst två mål på Alaves, som sliter på bortaplan. Oddset på att Sociedad lyckas med minst två mål ligger på 2.06 och det finner jag ett värde i. Därmed lägger jag ett spel på Sociedad över 1,5 mål i matchen. Oddset finnes hos LeoVegas , Unibet eller 888sport .

---
Preliminär startelva Sociedad: Moya, Theo Hernandez, Hector Moreno, Robin Le Normand, Diego Llorente, Mikel Oyarzabal, Illarramendi, Igor Zubeldia Elorza, Sandro Ramirez, Juanmi & Willian Jose.

Preliminär startelva Alaves: Fernando Pacheco, Ximo Navarro, Victor Laguardia, Guillermo Maripan, Ruben Duarte, Ibai Gomez, Tomas Pina, Manu Garcia, Ruben Sobrino, Jony & Jonathan Calleri.
---

This is the stats tab
This is the post tip