Stormakten Barcelona har haft ett fantastiskt år, bortsett från Champions League, där de har tagit sig hela vägen till final i den spanska cupen och klättrat mest av alla lag i den spanska La Liga. De har fyra poäng upp till tabellettan Atletico Madrid så jakten på ligaguldet är allt som återstår - tills finalen i cupen ska spelas i mitten av april månad. Näst ut på tur står en tuff motståndare i form av tabellfemman Real Sociedad, vars form inte har varit helt lysande på sistone så det är en stor fördel till Barcelona.

Real Sociedad har en stor ambition denna säsong att komma på en topp fyra placering, som innebär spel i Champions League. Dock håller lagen ovanför i tabellen (Atletico Madrid, Real Madrid, Barcelona och Sevilla, i den ordningen) en högre kvalitétsnivå, vilket också speglas då Real Sociedad har tio poäng upp till Sevilla. Real Sociedad har spelat bra detta år men tappat poäng på sistone mot Real Madrid och senast mot Granada, där det blev en 0 - 1 förlust och Real Sociedad gjorde en platt match.

Efter att ha åkt ur Champions League mot PSG studsade Barcelona tillbaka genom att ta en imponerande 4 - 1 seger över Huesca. Detta var Barcelona fjärde raka ligaseger, där de bara har släppt in ett mål och nätat elva gånger på fyra matcher. Formen i ligan har varit magnifik i år, där ett flertal nyckelspelare har rest sig och presterat på topp. Detta har lett till att Barcelona har vunnit elva av sina 12 senaste ligamatcher och har därmed tagit upp jakten på ligaguldet efter en klen start på säsongen.

Till denna match får Real Sociedad klara sig utan Luca Sangalli, Miguel Moya, Joseba Zaldua och Aritz Elustondo, som är i sjukstugan medan Nacho Monreal, David Silva, Martin Zubimendi och Carlos Fernandez är tveksamma till start. I Barcelona är, som vanligt nuförtiden, Philippe Coutinho, Ansu Fati, Sergi Roberto och Gerard Pique på skadelistan, men det har de varit väldigt länge denna säsong. Även om Real Sociedad är kapabla till att plocka poäng mot alla lag har jag svårt att se detta ske i nuläget, då Barcelonas form är lysande med Leo Messi i toppform - så detta lutar starkt mot en ny trepoängare för Barcelona.

Speltips Real Sociedad - Barcelona:
2 - odds 2.04 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Real Sociedad:
Alex Remiro, Martín Merquelanz, Robin Le Normand, Igor Zubeldia, Martín Zubimendi, Andoni Gorosabel, Ander Guevara, Mikel Merino, Mikel Oyarzabal, Alexander Isak & Portu.

Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Oscar Mingueza, Clement Lenglet, Sergio Busquets, Sergino Dest, Pedri, Frenkie De Jong, Jordi Alba, Antoine Griezmann, Leo Messi & Ousmane Dembele.
---

This is the stats tab
This is the post tip