Det väntar ett tufft möte för Alexander Isak och hans Real Sociedad när de gästas av FC Barcelona i den spanska La Liga. Trots att Barcelona ligger på en andra plats i tabellen har de ännu inte säkrat en Champions League plats. Nedanför finns bland annat Real Sociedad, som har fem poäng färre och en fin form. Efter två raka förluster, med utgång ur Europa League, kan vi förvänta oss en reaktion från Barcelona - som ändå är ett helt nummer större. Odds på en rak bortaseger är för högt för att motstå bara.

Real Sociedad, som är sexan i tabellen, har en realistisk chans att nå en topp 4 placering. Tre lag i form av Barcelona, Sevilla och Atletico Madrid ligger fem poäng före dem. Efter förlusten mot stormakten Real Madrid har Real Sociedad steppat upp och plockat poäng i fem senaste ligamatcher. I fredags spelade de mållöst mot Real Betis, som också krigar om en plats ute i Europa. Där blev kreatören på mittfältet, David Silva, utvisad i slutet av matchen. Ett rejält avbräck i en offensiv som har underpresterat.

Barcelona har visat en fantastisk form i La Liga. Det blev sju raka segrar innan den senaste omgången - där de överraskande nog förlorade mot Cadiz på Camp Nou. Tränaren Xavi valde då att rotera i startelvan. Spelare som Pierre-Emerick Aubameyang, Adama Traore och Luuk de Jong kastades först in i den andra halvleken. Innan dess blev det också en förlust mot Eintracht Frankfurt i Europa League. Även om det är 15 poäng upp till tabellettan Real Madrid och ligatiteln känns borta måste Barcelona studsa tillbaka för att inte tappa sin topp 4 placering. Det ska de klara av, med en världsspelare på samtliga positioner i startelvan.

I mitt tycke väger Real Sociedad lite för lätt för att utmana om poängen när det kommer till att utmana de bästa lagen i La Liga. Ett prov på detta gick att se mot Real Madrid. Jag tar en tydlig ställning och lägger ett spel på att Barcelona vinner matchen.

Speltips Real Sociedad - Barcelona:
2. Odds 2.21 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Joseba Zaldua, Igor Zubeldia, Robin Le Normand, Diego Rico, Mikel Merino, Martin Zubimendi, Rafinha, Cristian Portu, Alexander Isak & Alexander Sørloth.

Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Ronald Araujo, Gerard Pique, Eric Garcia, Jordi Alba, Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Pablo Gavira, Ousmane Dembele, Pierre-Emerick Aubameyang & Ferran Torres.
---

This is the stats tab
This is the post tip