Stormakten FC Barcelona är på jakt efter sin första La Liga seger när de gästar Alexander Isak och hans Real Sociedad på Anoeta. I premiären blev det en bortaseger för Real Sociedad över Cadiz medan Barcelona spelade mållöst mot Rayo Vallecano.

Återigen är målet i Real Sociedad inställt på en topp fyra placering, som ger en biljett till Champions League. Efter att ha avslutat säsongen på en sjätte plats finns det hopp om det. Med en klok tränare i Imanol Alguacil, samt en massa kvalité spelare, är chanserna goda. Det underlättar också att det blev en seger i premiären där nyförvärvet Takefusa Kubo gjorde matchens enda mål. Samt att försvaret var stabilt. Lagets bästa spelare Mikel Oyarzabal är skadad och ett enormt avbräck i en sådan drabbning.

Det blev en tuff premiär på Camp Nou för Barcelona. Trots att klubben hade spenderat 150 miljoner pund på Jules Kounde, Raphinha och Robert Lewandowski, samt fått in Andreas Christensen och Franck Kessie gratis. Spelet ägde de helt och hållet - med ett bollinnehav på 68 % och 21 skott mot mål. Sergio Busquets blev utvisad och missar detta möte. Dock är mittfältet starkt nog. Pressen ligger helt på Barca, som behöver studsa tillbaka direkt för att inte tappa mark tidigt till ärkerivalen Real Madrid.

Även om Real Sociedad är en tuff nöt att knäcka har Barcelona ett världslag. Till mer än dubbla degen i odds ska de klara av uppgiften. Jag tar tydlig ställning och lägger ett spel på att Barcelona tar säsongens första seger genom att vinna detta möte.

Speltips Real Sociedad - Barcelona:
2. Odds 2.08 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Aritz Elustondo, Igor Zubeldia, Robin Le Normand, Aihen Munoz, Martin Zubimendi, Mikel Merino, Brais Mendez, David Silva, Takefusa Kubo & Alexander Isak.

Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Alejandro Balde, Eric Garcia, Andreas Christensen, Ronald Araujo, Pedri, Frenkie De Jong, Gavi, Raphinha, Robert Lewandowski & Ousmane Dembele.
---

This is the stats tab
This is the post tip