Baskiskt derby där Real Sociedad tar sig an arvfienden Athletic Bilbao på Anoeta, i den spanska La Liga. Räkna med hårt publiktryck för hemmalaget, som har två raka segrar i ryggen och en femte plats i ryggen. Bilbao har inlett säsongen snäppet bättre och ligger precis ovanför i tabellen, med två poäng fler. Marknaden har ändå Real Sociedad som en liten favorit till seger, vilket också blir mitt speltips i hatmötet.

Formen är fin hos Imanol Alguacil och hans Real Sociedad, som bara har ett nederlag hittills. Det har kommit på Santiago Bernabeu mot stormakten Real Madrid. Även då lyckades laget hitta nätmaskorna i 1 - 2 förlusten. Därefter, samt innan dess, har det blivit segrar över Granada, Getafe och Valencia. Laget har nätat nästan två mål per match, i snitt, vilket vittnar om en stark anfallskraft. I truppen är Martin Merquelanz knäskadad medan Arsen Zakharyan är tveksam till start.

Värre är det på skadefronten för Ernesto Valverde. Stjärnanfallaren Nico Williams är fortsatt i sjukstugan, tillsammans med Peru Nolaskoain och Inigo Ruiz de Galarreta. Oihan Sancet drog på sig ett rött kort senast och är avstängd. Även Bilbao har endast en förlust, som också kom mot Real Madrid, fast hemma på San Memes. Sist tappade man ledningen två gånger om mot Getafe, där prestationen var långt ifrån det spelet som laget annars har visat upp under säsongen.

Viktiga avbräck faller avgörandet!

I och med att båda lagen har visat prov på lysande form i ligaspelet kan detta mycket väl bli en tuff kamp. Dock saknar Bilbao ett par nyckelspelare - något som kan komma att visa sig vara kostsamt. Real Sociedad har alltid en extra växel att lägga i på hemmamark och mot en stadsrival tar de gärna tillfället i akt och vinner.

Därmed lägger jag ett spel på en rak etta i matchen - att Real Sociedad besegrar Athletic Bilbao.

Speltips Real Sociedad - Athletic Bilbao:
1. Odds: 2.33 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip