Måndagens enda match i de professionella ligorna i Spanien hämtas från huvudligan där Real Sociedad tar emot Celta Vigo på Anoeta. Det är två lag som befinner sig på den nedre halvan av tabellen. Real Sociedad på en tolfte plats och Celta Vigo på en femtonde plats. Till denna match finns det skador och avstängningar av betydelse, samt att formkurvorna pekar åt olika håll. Real Sociedad kommer från en kanonmatch medan Celta Vigo fortsätter att släppa in på tok för många mål.

Hatten av till Real Sociedad som gjorde en fantastisk vändning borta mot Levante i den senaste ligamatchen. Med kvarten kvar låg Real Sociedad under med 0-1 men gjorde tre mål innan matchen var över. Dessförinnan var det inget lag som ens hade lyckats göra tre mål på Levante, som har varit sååå starka i defensiven. Men det fixade Real Sociedad komfortabelt. Det enda gula kortet som Real Sociedad fick i matchen var på mittfältaren Asier Illarramendi, som dessvärre är avstängd därmed och missar mötet mot Celta Vigo. Med tanke på att Illarramendi inte har haft sin bästa säsong så är detta ett litet avbräck.

Ett stort avbräck för Celta Vigo är att lagkaptenen, själen och hjärtat i laget - Hugo Mallo - är avstängd. Ja, det är Iago Aspas som gör lagets flesta mål men utan ytterbacken, pådrivaren och generalen skulle Celta Vigo definitivt släppa in ännu fler mål. En ytterigare viktig kugge som missar matchen är mittbacken, Gustavo Cabral, som drog på sig två gula kort i den senaste 2-4 förlusten hemma mot Real Madrid. Det är ytterligare ett avbräck för ett Celta Vigo som läcker in mål redan.

Innan Real Madrid förlusten blev det 3-3 borta mot Real Betis. Det innebär sju insläppt mål på två ligamatcher. Den defensive mittfältaren Stanislav Lobotka saknas fortfarande samt att ytterligare en mittfältare, Fran Beltran, som har spelat alla ligamatcher hittills också är borta i några veckor till. Med dessa fyra avbräck på defensiva nyckelspelare ser jag inte hur Celta Vigo ska klara av Real Sociedads blytunga anfall - som dessutom äntligen har kommit igång med målskyttet.

Därmed finner jag ett värde i oddset 1,87 på att Real Sociedad, med den fina formen i ryggen, vinner detta möte mot ett hårt skadedrabbat Celta Vigo, som då också saknas spelare på grund av avstängningar. Så jag lägger ett spel på en rak etta i matchen. Oddset 1,87 hittas i skrivandets stund hos OHMbet, Goliath och hos Bethard .

---

Bekräftad startelva Real Sociedad: Moya, Hector Moreno, Diego Llorente, Joseba Zaldua, Theo Hernandez, David Zurutuza, Adnan Januzaj, Igor Zubeldia Elorza, Mikel Oyarzabal, Willian Jose & Juanmi.

Bekräftad startelva Celta Vigo: Sergio Alvarez, Kevin Vazquez, David Costas, Nestor Araujo, David Junca, Brais Mendez, Andrew Hjulsager, Jozabed, Okay Yokuslu, Iago Aspas & Emre Mor.
---

This is the stats tab
This is the post tip