På Anoeta har Real Sociedad en tuff match framför sig när Eibar kommer på besök. Marknaden har totalt övervärderat Real Sociedad på grund av den höga positionen i tabellen och samtidigt undervärderat Eibar, som har spelat riktigt bra på sistone. Real Sociedad kommer dessutom från en jobbig bortamatch mot Napoli i veckan, där de ställde upp med bästa laget. Eibar spelarna är däremot utvilade. Eibar har plockat poäng i sina fyra senaste matcher. Jag är övertygad om att de även gör det i San Sebastián.

Real Sociedad har inlett säsongen på ett lysande sätt och ligger på en andra plats i tabellen, med en poäng bakom Atletico Madrid (som har spelat två matcher mindre). Efter att ha radat upp väldigt många segrar kom en väntad formsvacka när Villarreal gästade dem och tog en poäng. Därefter tog även Alaves en poäng. Senast reste de till Neapel för att spela Europa League fotboll. Real Sociedad log under fram tills minut 92 då Willian José kvitterade. Bra för Real Socieda, som är vidare till slutspelet.

Matchen i Neapel krävde dock en ordinarie startelva och mycket energi. En urladdning blev det. Att ladda om och slå ett lag, som har hittat formen i ligan blir svårt. Real Sociedad får återigen klara sig utan nyckelspelarna David Silva, kreatören på mittfältet och Mikel Oyarzabal, skyttekungen, medan Asier Illarramendi, Jon Guridi och Luca Sangalli fortfarande dras med skador.

Eibar har klarat sig bra utan Quique, Sergio Cubero och José Angel, som fortfarande befinner sig i sjukstugan. Efter förlusten mot Cadiz har Eibar kryssat tre gånger mot Huesca, Getafe och senast Valencia samt vunnit mot Real Betis på bortaplan. Eibar har inte släppt in något mål i sina tre senaste matcher där försvaret har briljerat och hållit en hög La Liga klass. I sin senaste match mot Valencia hade Eibar 64 % bollinnehav och ett flertal vassa lägen till att näta - men det ville sig bara inte denna gång.

Att Real Sociedad inte skulle fortsätta vinna hela tiden i en toppliga som La Liga var givet. I dagsläget har de en formsvacka, skadeavbräck och trötta spelare efter många matcher ute i Europa. Gästerna Eibar har hittat en fin form och är relativt skadefria, så de bör därmed återigen klara av att ta poäng i matchen. Real Sociedad vann båda inbödesmöte förra säsongen. Men jag tvivlar på att Real Sociedad vinner denna gång utan lägger ett spel på att Eibar lyckas spela oavgjort eller vinna matchen.

Speltips Real Sociedad - Eibar:
X2 (samma som 2 asian hcp +0,5) - odds 2.35 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

Unibet streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Aihen Muñoz, Robin Le Normand, Modibo Sagnan, Joseba Zaldúa, Ander Guevara, Mikel Merino, Ander Barrenetxea, Roberto López Alcaide, Martín Merquelanz & Alexander Isak.

Bekräftad startelva - Eibar:
Marko Dmitrovic, Roberto Correa, Esteban Burgos, Pedro Bigas, Anaitz Zabala Arbilla, Eduardo Expósito, Pape Kouli Diop, Alejandro Pozo, Bryan Gil, Yoshinori Mutō & Kike García.
---

This is the stats tab
This is the post tip