Måndagens enda match i den spanska La Liga spelas på Anoeta där "nya" Real Sociedad tar emot Espanyol. Det går riktigt bra för Sociedad sedan tränarbytet, där de först och främst har stärkt upp försvaret rejält, samt att offensiven har blivit vassare också. För Espanyols del, som bröt den långa och negativa sviten hemma mot Leganes, blir detta ett tufft möte. Förvisso har Espanyol rest sig lite men dessvärre räcker inte den dåliga bortaformen mot Sociedad som har seger i vinden.

Vilken drömstart det blev i La Liga för tränare Imanol Alguacil. Sedan har tog över Real Sociedad strax efter Jul så har de tränat hårt, spelat ihop sig väl och tagit en viktig 2 - 0 seger borta mot Real Madrid. Det var en imponerande seger, så klart, i synnerhet med tanke på att de höll nollan. Därefter blev det en mållös match i den spanska cupen, fast där vilades en hel del viktiga spelare - för att vara redo att fortsätta imponera i ligan och klara av att fortsätta vinna, härnäst mot Espanyol.

Efter sex förluster i rad i ligan kom äntligen segern hemma mot Leganes med 1 - 0. Målet gjordes tidigt av Borja Iglesias, som ensam har gjort hälften av lagets alla mål. Det är på ett sätt imponerande men på ett annat sätt visar det Espanyols stora bekymmer med målskyttet denna säsong. Förutom Borja Iglesias är det extremt glest och rent utsagt dåligt i offensiven. Defensiven, som tidigare har varit starka, har tappat mycket fokus och stabilitet, även om de klarade att hålla nollan senast.

Mot Villarreal i den spanska cupen hade Espanyol greppet om matchen, innan de kollapsade i slutet och släppte in två mål, så att matchen slutade 2 - 2. Det är en dålig förutsättning inför denna match, att ha tappat en 2 - 0 ledning, då Espanyol spelarna redan sedan tidigare har visat väldigt lite självförtroende på planen.

Mer minus?
Ordinarie duon, mittbacken Oscar Duarte och mittfältaren Sergio Garcia, har båda dragit på sig nya skador och saknas i kväll. Precis som mittbacken Hermoso som saknades senast.

I de fem senaste inbördes möten har Real Sociedad gjort mål på Espanyol och det kommer de att göra även i detta möte. Då Real Sociedad har varit så stabila bakåt blir det svårt för Espanyol att bryta igen deras försvar. Real Sociedad är dessutom det bättre laget så jag finner att de ska vinna detta möte mycket oftare än varannan gång.

Därmed finner jag ett värde i oddset och lägger ett spel på en rak Real Sociedad seger, till 2,06 i odds hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Real Sociedad: Geronimo Rulli, Aihen Munoz, Hector Moreno, Diego Llorente, Aritz Elustondo, Luca Sangalli Fuentes, Illarramendi, Mikel Merino, Juanmi, Willian Jose & Adnan Januzaj.

Bekräftad startelva Espanyol: Diego Lopez, Roberto Rosales, David Lopez, Naldo, Didac Vila, Oscar Melendo, Marc Roca, Sergi Darder, Leo Baptistao, Borja Iglesias & Esteban Granero.
---
Obs!
Såväl gamla som nya kunder får nu bonus av bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip