Måndagens enda match i den spanska La Liga äger rum på Anoeta där Real Sociedad tar emot Girona. Då Girona är utan seger i fyra raka ligamatcher har marknaden Sociedad som en stor favorit till cirka 1.75 i odds. Dock har Sociedad, som i vanlig ordning nästan alltid gör mål, börjat släppa in på tok för många mål - onödiga sådana. Eftersom Girona har lyckats göra mål på sex av sina sju senaste ligamatcher finner jag ett enormt värde på strax under dubbla pengar på att båda lag ska göra mål.

Detta blir ett möte mellan två mittenlag, som då både är skickliga på att göra mål och att släppa in mål. Förra säsongen slutade inbördes möten 5-0 till Sociedad på Anoeta och 1-1 i Girona. Möten innan dess ägde rum för åtta år sedan.

Sociedad fortsätter i vanlig ordning att blanda och ge. Offensiven fungerar alldeles utmärkt och laget har gjort mål på sina samtliga åtta ligamatcher utom mot Valencia - som i sin tur har spelat riktigt bra defensivt. Även om Sociedad fick med sig två straffar i 3-1 segern mot Bilbao borta, så är de sjukt duktiga på att göra mål på hemmaplan mot allt och alla. Denna säsong har det blivit mål mot Barcelona, samt två mål mot lag som Villarreal, Leganes, Vallecano och senast Athletic Bilbao.

Ytterback Theo Hernandez är avstängd. Anfallaren Juanmi kommer tillbaka efter sin avstängning och går rakt in i startelvan. Så anfallsspelet förstärks ytterligare medan defensiven fortsätter att vara sårbar. Sociedad har släppt in mål på sina samtliga åtta ligamatcher - utom mot ligans sämsta lag, alltså, Huesca. Försvaret hänger helt enkelt inte med i omställningar och stundtals är det backar som står och sover. Detta kommer att straffas när Cristhian Stuani och kompani kommer på besök.

Vilken start på säsongen Cristhian Stuani har fått. Han har gjort åtta mål på åtta spelade ligamatcher. Dessvärre, för Gironas del, så släpper laget in på tok för många mål, hemma och borta, men Girona lyckas oftast göra mål ändå. Endast mot Betis och den mållösa öppningsmatchen mot Valladolid blev det inget mål för Girona, men i övrigt har de tagit poäng av Barcelona, i ett möte som slutade 2-2 på Camp Nou. Med en stekhet Stuani på topp, samt andra vassa offensiva spelare, ska de har mycket goda chanser att fortsätter sin fina målskörd mot ett sårbart Sociedad försvar.

Marknaden har gått upp i odds på att båda lag ska göra mål på varandra och jag ser ingen som helst anledning till höjningen av oddset, som för närvarande ligger runt 1.90. Med tanke på hur Sociedad har spelat, framåt och bakåt, samt att Girona har en stekhet anfallare och en offensiv som håller mot Sociedad är chanserna mycket goda att vi får se mål från båda hållen.

Därmed lägger jag ett spel på att båda lag gör mål i matchen till oddset 1.91 hos OHMbet eller SpeedyBet .

---
Preliminär startelva Sociedad: Moya, Kevin Rodrigues, Raul Navas, Aritz Elustondo, Andoni Gorosabel, Igor Zubeldia Elorza, Illarramendi, Ruben Pardo, Mikel Oyarzabal, Juanmi & Jon Bautista.

Preliminär startelva Girona: Bono, Bernardo Espinosa, Juanpe, Marc Muniesa, Anthony Lozano, Douglas Luiz, Borja Garcia, Patrick Roberts, Aday, Portu & Cristhian Stuani.
---

This is the stats tab
This is the post tip