Alexander Isak och hans Real Sociedad har ett tufft möte framför sig när Granada gästar dem i den spanska La Liga.
Real Sociedad, som ligger på en sjunde plats i tabellen har tre poäng upp till fyran FC Barcelona. Dock har de svårt att gå segrandes ur dueller. Det har även Granada, som ligger på en sextonde plats - men har sex poäng ner till bottenstriden. Något de hemskt gärna vill undvika. Granada kommer från en lysande insats mot serieledarna och ska inte behöva bli bortblåsta.

Det väntar ett stentufft spelschema för Real Sociedad, med två möten mot RB Leipzig i Europa League slutspelet runt hörnet. Samt ett stekhett derby mot ärkerivalerna Athletic Bilbao. Tränaren Imanol Alguacil har en stark trupp. Försvaret är urstarkt. Dock har spelet varit uddlöst. Två gånger om har de spelat mållöst i ligaspelet - mot Getafe och Valencia. Innan dess blev det en seger över Celta Vigo med 1 - 0, där Mikel Oyarzabal nätade sitt sjunde mål för säsongen. I sjukstugan finns fortsatt Carlos Fernandez, Nacho Monreal och Ander Barrenetxea. Samt att mittfältaren Igor Zubeldia är avstängd, efter att ha samlat på sig fem gula kort.

Granada är verkligen kapabla till att få med sig poäng, trots att formen inte har varit något vidare. Senast de var på besök i San Sebastian blev det en 3 - 2 seger. Tränaren Robert Moreno har gjort det bra, överlag, men har tre raka ligaförluster bakom sig mot Getafe, Osasuna och Real Madrid. Dock såg spelet riktigt bra ut senast på Santiago Bernabeu. Ställningen var mållös fram tills kvarten kvar då Marcos Asensio och gjorde matchens enda mål för tabellettan. I truppen saknas Neyder Lozano och Santiago Arias, på grund av skador, medan Luis Maximiano, Antonio Puertas och Isma Ruiz har suttit i karantän och är tveksamma till spel.

Anfallsspelet i Granada håller en hög nivå. På topp finns Jorge Molina, med 7 ligamål, Luis Suarez med 6 ligamål, samt Carlos Bacca, som en meriterad inhoppare. Granada är fullt kapabla till att göra detta till ett obekvämt möte för Real Sociedad - som, trots en rejäl måltorka, är megafavoriter till seger. Dock har inte Real Sociedad lyckats vinna en ligamatch med fler än ett mål i skillnad under de nio senaste omgångar. Därmed blir det ett spel på att Granada täcker handikapp linan på +1,5 mål i fördel.

Då kan Granada förlora matchen mot Real Sociedad med ett mål i skillnad, som 1 - 0 eller 2 - 1. Spelet sitter ändå.

Speltips Real Sociedad - Granada:
2 asian +1,5 (samma som Granada +1,5 mål). Odds 1.74 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Andoni Gorosabel, Aritz Elustondo, Robin Le Normand, Diego Rico, Mikel Merino, David Silva, Martin Zubimendi, Mikel Oyarzabal, Alexander Isak & Adnan Januzaj.

Preliminär startelva - Granada:
Aaron Escandell, Quini, German Sanchez, Raul Torrente, Carlos Neva, Ruben Rochina, Luis Milla, Maxime Gonalons, Dani Raba, Jorge Molina & Luis Suarez.
---

This is the stats tab
This is the post tip