Alex Isaks Real Sociedad har åkt ur Europa League mot Manchester United. Men de går som tåget i den spanska La Liga. Näst ut ska Levante besegras hemma på Anoeta. Att Levante har haft ett stentufft spelschema underlättar. Med den formen som Real Sociedad har visat upp borde det räcka gott och väl till en storseger. Jag har hittat ett intressant spel med en liten livlina.

I och med utgången ur Europa League är det bara ligaspelet som gäller för Real Sociedad. Formen är på topp och det är inte att undra på med tanke på vilken trupp laget har, med svensken Alex Isak på topp. Nyligen gjorde han hattrick inom 21 minuter mot Alaves, i en match som Real Sociedad vann med 4 - 0. Förutom honom är anfallskollegorna Portu och Mikel Oyarzabal också i storform. Bakom dem finns klasspelaren som kreatören David Silva, mittfältsgeneralen Asier Illarramendi och Mikel Marino, som har tagit en plats i det spanska landslaget och som är tillbaka i Real Sociedads startelva efter en matchs avstängning.

Även försvaret har skött sig ypperligt. I de fyra senaste ligamatcherna, som har vunnits mot Cadiz, Getafe, Alaves och kryssats mot de regerande mästarna Real Madrid i huvudstaden, har Real Sociedad bara släppt in två mål. Senast mot Real Madrid hade Real Sociedad ledningen fram tills strax innan fulltid då marängerna kvitterade. Så hög nivå håller Real Sociedad i dagsläget.

Levante kommer till matchen från ett veckomöte i torsdags, i den spanska cupen, där de i returmatchen tog emot Athletic Bilbao. Semifinalen gick till övertid där Alex Berenguer avgjorde för Bilbao. Tre dagar senare är det dags att möta en Champions League utmanare i Real Sociedad och jag tvivlar starkt på att krafterna räcker till. Levante har spelat väldigt många matcher detta år, i och med att de har avancerat i Copa del Rey. Till denna match får Levante återigen klara sig utan Sergio Postigo, Nemanja Radoja, Gonzalo Melero, Rober Pier och Jose Camparna. Så det är ett slitet och skadedrabbat gäng med en tuff uppgift framför sig.

Jag kan inte se Levante ladda om tillräckligt med så kort varsel efter en lång match i benen. Därmed spelar jag på att Real Sociedad vinner matchen med fler än ett måls marginal, men slänger in en försäkring om de bara vinner med ett mål. Spelet blir Real Sociedad asiatisk handikapp -1, vilket innebär en förlust vid oavgjort eller Levante seger, pengarna tillbaka vid seger med ett mål för Real Sociedad (1–0, 2–1, etc.) och vinst vid en Real Sociedad seger med två eller fler måls skillnad (2–0, 3–1, etc.).

Speltips Real Sociedad - Levante:
1 asian -1. Odds 1.74 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Real Sociedad:
Alex Remiro, Aihen Munoz, Robin Le Normand, Martín Zubimendi, Andoni Gorosabel, Igor Zubeldia, David Silva, Adnan Januzaj, Mikel Merino, Mikel Oyarzabal & Alexander Isak.

Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Levante:
Daniel Cardenas, Coke, Ruben Vezo, Oscar Duarte, Francisco Son, Daniel Gomez, Ruben Rochina, Toño, Nikola Vukcevic, José Luis Morales & Enis Bardhi.
---

This is the stats tab
This is the post tip